Vybraný příspěvek

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

Obrázek
Battlefield 2042 vyšel na PC teprve 12.11.2021 a zatímco v profesionálních recenzích celkem boduje, tak od hráčů fanoušků se ozývá rozpačité bučení. Od některých hardcore fandů dokonce zaznívá velmi tvrdá kritika. Však se podívejte na stránku Metacritic , kde od veřejnosti hra dostává pořádně zabrat. Průměrné hodnocení 2.5 / 10 ke dni 17.11.2021 vypadá ve srovnání s průměrem od profesionálních novinářů (76%) jako nepovedený vtip. Pravda je však taková, že Battlefield 2042 má na PC k dokončené a plně optimalizované hře hodně daleko. AngryJoeShow to krásně vystihl v tomto jeho typicky bouřlivém videu a je potřeba mu dát za pravdu.

Jak jsme dobyli Valve Store

Od začátku fungování obchodu se suvenýry Valve Store jsem měl zájem o několik věciček s tématem her od Valve. Bohužel Česká Republika na seznamu pro doručení chyběla. Pravidelně jsem kontroloval, zda-li konečně naše zemička na seznam vyvolených byla přidána. Nebyla. Proto jsem se rozhodl kontaktovat Valve přímo a poprosit je o zaslání neoficiální cestou. K mému překvapení jsem na místo toho obdržel několik dárečků jako pozornost věrnému fanouškovi a napsal o tom článek.



Jelikož článku si všimli také na half-life2.sk, měl jsem o pozornost postaráno. Po nějaké době se ozval Roman Antes, kterého napadlo kontaktovat Valve s tím, že bychom vytvořili hromadnou objednávku přibližně deseti lidí. Kolo se dalo do pohybu. Vytvořil jsem „náborový inzerát“ a během pár dní se ozvali první zájemci. Původní plán byl takový, že vytvoříme objednávku, kterou necháme zaslat na Romanovo příbuzného v USA a ten nám ji přepošle. Bohužel tento plán brzy vzal za své a nám nezbylo nic jiného, než se obrátit na Valve s prosbou o zaslání přímo do ČR. Valve ochotně kývlo a začali jsme shromažďovat potřebné finance. Bylo důležité, aby peníze zájemci poslali předem Romanovi na účet. Ten byl velice ochotný a poskytl všem dostatek informací o své osobě, aby si nikdo nemyslel, že jej chceme okrást.


Nakonec se přihlásilo 8 zájemců. Pár lidí bylo dokonce od Kriplů. Overwatche , SKACEho či Montanu určitě řada z vás zná. Vytvořila se hromadná objednávka čítající celkem 34 položek. Od triček přes mikiny, hrníčky, kšiltovky, plyšáky až po advanced level design DVD a plakáty s tématem Half-Life 2, Team Fortress 2, Left 4 Dead a Portal. Celková hodnota objednávky byla 16 tisíc Kč, což není zrovna málo. Bylo nutné rozpočítat poštovné, clo a DPH. V případě nákupu jednotlivce by se to šeredně nevyplatilo. Poštovné se pohybuje v rozmezí 50-100$ a clo+DPH činí nějakých 21+19%. A to je sakra dost.

Balík dorazil k Romanovi v perfektním stavu a zboží uvnitř bylo jako v bavlnce. Okolní obrázky jsou toho důkazem. V případě úspěchu celé akce jsme měli v plánu zorganizovat druhý velký nákup. Bohužel na otázku, zda-li by to bylo možné, nám Valve odpovědělo negativně. Bojí se, že bychom zboží následně přeprodávali za obrovské částky. Na jednu stranu je snad naše věc, co se zbožím uděláme. Na stranu druhou jsme rádi, že nám takhle Valve vyšlo vstříc. Těch pár lidí co do toho šlo má nyní v šatníku věci, které možná nosí jako jediní u nás. Věřte mi, že není nad to popíjet ranní kávu v šálku s logem Black Mesa Research Facility nebo si zajít do hospody v triku s hrdiny z Left 4 Dead na hrudi. Lidé po vás koukají a ví o co jde. Už podle zvědavého pohledu poznáte, že dotyčný je gamer jak poleno. Myslím si, že trh s oficiálním herním oblečením v blízké době prožije obrovský boom. U nás to zatím moc nefunguje, ale ve světě, třeba v Japonsku poznáte náruživého hráče na první pohled. Plyšáci, odznaky, batohy, pouzdra na mobil či notebook, to vše je možné sehnat v designu vaší oblíbené hry. A čím více se hry stávají běžnou součástí života, tím více se jim přizpůsobuje i okolní trh. A to je jenom dobře.

Mám obrovskou radost. Povedla se nám unikátní věc která dokazuje, že nemožné se stává skutečností pokud se lidé mezi sebou nebojí komunikovat a naslouchají ostatním. To platí jak pro herní komunitu tak pro vývojáře.

Overwatch

Já ;-)

Roman Antes

Díky všem za účast na této ojedinělé akci. Speciálně Romanu Antesovi, který celé věci dal první impuls. Možná, že se díky tomu Česká Republika jednou ocitne na Valve Store seznamu podporovaných zemí. Valve nám totiž slíbilo, že s tím něco hodlá udělat.

Komentáře

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Já naprosto souhlasím s tvým názorem o herním oblečení. Sám už delší dobu nosím tričko GAMING IS NOT A CRIME, v létě kšiltovku HL2 a nedávno jsem si objednal tři trička z fan clubu herního seriálu Pure Pwnage.

    OdpovědětVymazat
  3. Jojo, není nad herní triko. Já mám zase to štěstí, že se jako jeden z mála můžu producírovat v Mafia II triku a to vám teprve zajistí pozornost všech čechů, co aspoň trochu přičuchli ke hrám! :-D

    A nemsíme zapomínat ani na trika třeba od LEVELu, aneb "Ministerstvo zdravotnictví varuje: LEVEL vážně prodlužuje hraní." :o)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkný.Až se tam ta ČR objeví, taky něco objednám : ).

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pekne veci! Gratuluju k uspesnemu nakupu...jak jsou na tom tricka co se tyce kvality materialu a potisku? Je to poradna bavlna? Pokud bude jeste nejaky pokus o hromadnou objednavku,hlasim se do rady:D

    OdpovědětVymazat
  6. to gaspyk:
    Vodny je mimo republiku, takže nemůže v téhle chvíli odpovědět. Až bude na netu, určitě se ozve.
    Trika jsem na Vodnym viděl a pečlivě jsem je prohlížel a vypadají opravdu kvalitně. Přesnou gramáž trika nevím, ale triko je pěkně "tlusťoučké" a potisky solidní. Není to ten typ, co se po prvním vyprání rozpadne a potisky rozdrolí. Mě osobně přijdou zajímavě laděné barvy všech triček co Valve nabízí.

    OdpovědětVymazat
  7. A me jako rada lidi nezna? Tsssssssss! :))

    Ne, fajn kseft to byl. Sice nevim jestli bych si je kupoval i ted, ale sou fajn... kvalita potisku mi ale treba na Portal triku nepripada zrovna dvakrat kvalitni... uvidime casem.

    Telltale je ale maji podle me kvalitativne o tridu vys.

    OdpovědětVymazat
  8. montana:

    Sorry chlape, hned tě tam přidám, sem zapomněl.

    gaspyk: Kvalita mi přijde u některých triček lepší, u jiných horší. Třeba to triko s HL2 tématem (evoluce) je kvalitativně nejlepší. Ale ani ostatní nejsou špatný. Jsou lehčí, volnější. Mikina je suprová, akorát pouze v XXL, takže vypadám jak nechutnej skejťák. Kšiltovka je standartní.

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj tady Roman Antes. Mě třeba triko portal vyhovuje po několika vypráních je to fpohodě...ostatní produkty se mi zdály taky ouka...Jsem rád že se ným něco takového povedlo :P

    OdpovědětVymazat
  10. Ja idem na dovolenku do Španielska ku strýkovi a tak som si povedal, že využijem príležitosť a objednal som si veci na jeho adresu :)

    OdpovědětVymazat
  11. Zdravím,
    je možné, že se zorganizuje další společný nákup? Našli by se další lidi, kteří by do toho třeba šli?

    Anonym

    OdpovědětVymazat
  12. Anonym: V dohledné době asi nic organizovat nebudeme. Jednak objednávka je finančně i organizačně náročná a jednak Valve v našem případě udělalo výjimku a další obchod by nám nejspíš nepovolili. Nejlepší by bylo si to nechat poslat k nějakému známému třeba do Polska nebo Německa, kam posílají.

    OdpovědětVymazat
  13. Škoda že jsem zmeškal tu hromadnou objednávku.zrovna jsem zatoužil po Hrnku Black Mesa a Tričku L4D.ale kdyby se nějaká akce zase konala,hned pe připojím

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky

HARDWARE / Jak mě převezla baterie CR 2032 na základní desce

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

PRVNÍ DOJMY / Battalion 1944 (Early Access) - Návrat ke kořenům FPS v moderním kabátku