Vybraný příspěvek

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

Obrázek
Battlefield 2042 vyšel na PC teprve 12.11.2021 a zatímco v profesionálních recenzích celkem boduje, tak od hráčů fanoušků se ozývá rozpačité bučení. Od některých hardcore fandů dokonce zaznívá velmi tvrdá kritika. Však se podívejte na stránku Metacritic , kde od veřejnosti hra dostává pořádně zabrat. Průměrné hodnocení 2.5 / 10 ke dni 17.11.2021 vypadá ve srovnání s průměrem od profesionálních novinářů (76%) jako nepovedený vtip. Pravda je však taková, že Battlefield 2042 má na PC k dokončené a plně optimalizované hře hodně daleko. AngryJoeShow to krásně vystihl v tomto jeho typicky bouřlivém videu a je potřeba mu dát za pravdu.

UPDATE: STEAM / Víkend zdarma s Unreal Tournament 3 Black



Po minulém víkendu, kdy jste si mohli zdarma zahrát čerstvě updatované Team Fortress 2 si od čtvrtka (19.hod) můžete vyzkoušet další FPS multiplayerovou akci Unreal Tournament 3 Black. Free víkend s touto hrou zde již jednou byl, ale pokud jste stejně jako já zaváhali a hru nevyzkoušeli, můžete tak učinit právě koncem tohoto týdne.

Unreal Tournament 3 Black je speciální edice Unrealu s "Titan pack" rozšířením, které zahrnuje nové mapy, zbraně, herní typy, vozidla, achievementy a všechny důležité patche pro správný chod hry. Při minulém free víkendu se hra dostala na vrchol žebříčku nejprodávanějších her a počet hráčů stoupl o 2000% - to je samozřejmě smysl těchto víkendů, zvýšit co nejvíce zisk z prodeje hry, ale pro nás hráče to přináší také výhody, které se většinou projeví v nižší ceně hry a určitě v kvantitě online klání. Po grafické stránce není třeba hru více představovat - stačí jen podotknout, že patří na vrchol grafického zpracování a tento herní engine se licencuje i pro jiné hry (např. America's Army 3.0, Brothers In Arms: Hell's Highway, BioShock , Gears of War, Mirror's Edge)



Objem dat hry je úctyhodných 8091MB, takže doporučuji začít stahovat co nejdříve, protože STEAM může být ve čtvrtek náporem stahujících uživatelů, kteří si vzpomněli na poslední chvíli, místy přetížen. Pokud si již někdo Unreal Tournament 3 zakoupil v krabicové verzi, může svůj CD-key použít v "Aktivaci produktů ve službě STEAM" a hra se mu zdarma aktualizuje do verze Black.

Takže ve čtvrtek po 19. hodině žhavte své stroje.

UPDATE:

K právě probíhajícímu free weekendu s Unreal Tournament 3 Black se přidala i "neočekávaná" sleva této futuristické střílečky na rovných 9,99 € (původních 19.99€).
Koupit se slevou si také můžete Unreal Deal Pack (Unreal 2: The Awakening, Unreal Tournament 3 Black, Unreal Tournament 2004: Editor's Choice Edition, Unreal Tournament: Game of the Year Edition, Unreal Gold) za 19,99 € (původních 39.99€).

Hrál jsem necelých 30 minut a musím se přiznat, že Unreal Tournament 3 je na mě moc futuristický - ultra mega zbraně, různá silová pole, nízká gravitace, vesmírné lodě na oběžné dráze - nestíhám se orientovat. Hrával jsem i Unreal Tournament 2004, tam se mi herní prostředí ješte líbilo. Teď dávám přednost klasice jako Team Fortress 2, Left 4 Dead nebo Red Orchestře. Každopádně se dále budu pokoušet nalézt krásy této hry.
A jak se líbí Unreal Tournament 3 vám?


Komentáře

Oblíbené příspěvky

HARDWARE / Jak mě převezla baterie CR 2032 na základní desce

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

PRVNÍ DOJMY / Battalion 1944 (Early Access) - Návrat ke kořenům FPS v moderním kabátku