Vybraný příspěvek

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

Obrázek
Battlefield 2042 vyšel na PC teprve 12.11.2021 a zatímco v profesionálních recenzích celkem boduje, tak od hráčů fanoušků se ozývá rozpačité bučení. Od některých hardcore fandů dokonce zaznívá velmi tvrdá kritika. Však se podívejte na stránku Metacritic , kde od veřejnosti hra dostává pořádně zabrat. Průměrné hodnocení 2.5 / 10 ke dni 17.11.2021 vypadá ve srovnání s průměrem od profesionálních novinářů (76%) jako nepovedený vtip. Pravda je však taková, že Battlefield 2042 má na PC k dokončené a plně optimalizované hře hodně daleko. AngryJoeShow to krásně vystihl v tomto jeho typicky bouřlivém videu a je potřeba mu dát za pravdu.

UPDATE 2: Team Fortress 2 / The Sniper Update - chčije a chčije!!!



7. den velkého updatu je dnem odplaty pro rozeného Australana - znovu se na scénu vrací Sniper a tentokráte od tvůrců hry dostává do ruky velmi originální zbraň, která bude zasazovat smrtelné rány morálce znepřáteleného týmu. Pozor, už na nás letí - Jarate.



Zavařovací sklenice do které si Sniper, při dlouhých čekáních v úkrytu, pravidelně ulevoval a naplnil ji až po okraj žlutou tekutinou, kterou není třeba více specifikovat. Po zásahu a potřísnění ztrácí nepřítel chuť k životu, a proto bude po určitou dobu zranitelnější (o 35% větší poškození) - zásah také ruší účinky zneviditelňovacího zařízení, které používá Spy . Jediným způsobem, jak se očistit od zbytků Sniperova pitného režimu, bude skočit do vody. Jarate není určeno jen na boj proti nepříteli. Pokud je některý z vašich spoluhráčů v plamenech, jedním přesným zásahem sklenicí ho uhasíte. Někdo vám řekne, že by radši uhořel než být takto zachráněn, ale ve skrytu duše bude určitě rád, že nepřišel o svůj virtuální život.

Můžete si prohlédnout všechny nové achievementy pro Snipera.
(kompletní sada ikon achievementů ke stažení zde)

K ukrácení volného času může posloužit krátký komix, ve kterém se dozvíte, jak Sniper pronikl do tajů mocného umění Jarate a poznáte jeho vynálezce.



Valve nabízí tento víkend (začínající tradičně ve čtvrtek) možnost všem, vyzkoušet zdarma Team Fortress 2, obsahující velký Sniper vs. Spy Update. Neváhejte, stáhněte si hru přes STEAM klienta a vyčkejte na start této jedinečné promoakce.


Sniper vs. Spy Update

UPDATE:

Jak se zdá, Valve změnilo přístup k novým odemykatelným položkám ve hře. Nyní již nedostanete unlocky podle toho, jak se vám podaří plnit achievementy, ale podle informací vypuštěných s updatem "nacházíte nové a staré předměty v průběhu hry" (je tím myšleno nové položky z aktuálního updatu, ale také zbraně, které se objevily v dřívějších updatech, např. The Sandman, The Force-A-Nature, Natascha...). Nechápu dost dobře, jak celá věc funguje, ještě jsem nový update nezkoušel, ale jakmile zjistím podrobnosti, dám vědět.

8. den a s ním začínající Free Weekend přináší mimo hraní hry zdarma, také její slevu o 50%. Koupě hry vás tedy bude stát 9,99€.



UPDATE 2:
Robin Walker (Valve) říká, že o novém systému získávání předmětů se hráči dozví více zítra na TF2 blogu. Zároveň potvrdil, že doplňky do head - slotů (různé rozlišovací doplňky nošené na hlavě) bude možnost získat stejným způsobem, jako nově odemykatelné předměty ze Sniper vs. Spy Updatu.





Komentáře

  1. Bacha, zbrane se od tohoto patche nebudou odemykat pomoci achievementu, oprav si to.

    OdpovědětVymazat
  2. A jak se budou odemykat? Jiný logický a fungující způsob snad neexistuje.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je paráda, já myslel že bude jen spy update a sipera odložej :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak jsem to opravil,ale zatim jsem ještě nehrál, takže nevím podrobnosti. Až se k hraní dostanu přidám svůj postřeh.

    OdpovědětVymazat
  5. Ad nalézání zbraní: Myslím, že to funguje náhodně. Já chvíli nový update hrál a nalezl jsem The Dead Ringer (nový unlock pro Spye). Funguje to se všemi itemy, které dosud nemáte odemčeny - ať to jsou nové unlocky pro Snipera a Spye nebo ty staré pro Heavyho, Scouta, Pyra a Medica. Ten systém se mi zdá trošku zvláštní...vždyť může trvat celkem dlouho než najdete nějaké věci. Možná to má něco do činění s hranou classou a vašimi úspěchy (i když jsem byl svědkem toho, jak Sniper našel Ambassador, tedy nový revolver pro Spye). Ale fakt nevím, jak ten systém doopravdy funguje. Možná tím Valve chtěli zabránit huntění achievementů (achievement servery), ale zase achievy mají opět "jen" tu funkci, že se jimi můžeme chlubit.

    OdpovědětVymazat
  6. Už to tak vypadá. Uvidíme co zajímavého nám k tomu napíšou z Valve.
    Hraní jen na achievementy je opravdu hnus a souhlasím s tím, že nejspíše to byl důvod změny. Achievementy jsou teď takové odznaky zdatnosti(třeba takový bobřík Uberectomy nebo William Tell Overkill pro Snipera zní zajímavě.

    OdpovědětVymazat
  7. Ty čapky - vypadají pěkně :) Nejspíše to bude jen nějaká ozdoba nebo mají mít nějakou praktickou funkci?

    OdpovědětVymazat
  8. Nevím. Tipoval bych to jen jako ozdobu použitou kvůli rozlišení. Zítra se dozvíme více podrobností

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky

HARDWARE / Jak mě převezla baterie CR 2032 na základní desce

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

PRVNÍ DOJMY / Battalion 1944 (Early Access) - Návrat ke kořenům FPS v moderním kabátku