Vybraný příspěvek

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

Obrázek
Battlefield 2042 vyšel na PC teprve 12.11.2021 a zatímco v profesionálních recenzích celkem boduje, tak od hráčů fanoušků se ozývá rozpačité bučení. Od některých hardcore fandů dokonce zaznívá velmi tvrdá kritika. Však se podívejte na stránku Metacritic , kde od veřejnosti hra dostává pořádně zabrat. Průměrné hodnocení 2.5 / 10 ke dni 17.11.2021 vypadá ve srovnání s průměrem od profesionálních novinářů (76%) jako nepovedený vtip. Pravda je však taková, že Battlefield 2042 má na PC k dokončené a plně optimalizované hře hodně daleko. AngryJoeShow to krásně vystihl v tomto jeho typicky bouřlivém videu a je potřeba mu dát za pravdu.

VIDEO / Jak se hraje Team Fortress 2 s Novint Falconem

Od začátku prodeje ovladače Novint Falcon jsou mezi hráči pochyby, zda-li je s ním možné dosáhnout stejných či dokonce lepších výsledků než s myší v multiplayerových hrách. Tom Anderson z firmy Novint Tehchnologies nám na vlastní kůži ukáže, že je to možné a to velice přesvědčivě. Na ovladač jsem se blíže podíval zde na blogu a obšírný video-test jsem zpracoval pro Doupě.cz.



Nedávno dokonce pořádali turnaj v TF2, ve kterém hráli Falconáři proti myšákům a z 8-mi her jich 6 vyhráli Falconáři. A pak že to nejde!

Nejlepší zpráva na konec. Tento pátek (27.11.) bude ve znamení "Black Friday" a Novint Falcon seženete spolu s Pistol Gripem, Penumbrou Overture a Orange Boxem za neuvěřitelných 99$! Pokud se vám nechce čekat až do pátku, můžete si ovladač objednat za zvýhodněnou cenu (-20%) po zadání referral kódu PCHRY při objednávání.

Komentáře

  1. No do patku by to vydrzel jenom silenec! Ihned kupuju tri... Boha jeho.
    To ze vyhrali neznamena nic... Hlavne si musej uvedomit, ze to je stupidne prerostlej gamepad (ovladanim i principem)...

    OdpovědětVymazat
  2. Negativista se ukazuje. Tebe koukám nepřesvědčí nic a nikdo. Tvrdohlavost nad rozum.

    OdpovědětVymazat
  3. SKACE: Je to spíše joystick než gamepad... přerostlé to možná je, ale ta velikost je vzhledem ke konstrukci a principu funkce Falcona v podstatě opodstatněná. Zkus vnitřnosti Falcona narvat do těla gamepadu...nepovede se ti to.

    Vodny: To video jsem viděl a je to působivé. Rozhodně po tréninku se s Falconem něco ustřílet dá, tomu zcela věřím. To video je hraný na pubu, takže tam je kvalita hráčů docela otázkou. On každý umí hýbat myší a střílet, ale dobrý hráč se pozná podle toho, že má nejen aim, ale i mozek :) Jinak myslím, že pokud by Falconáři nastoupili proti profi clanerům, tak by možná prohráli. I když spíše kvůli rozdílu ve skillu než kvůli Falconu. Bylo by zajímavé, kdyby se k Falconu dostali klanoví hráči a zkusili ho :)

    OdpovědětVymazat
  4. Torham: Mně přijde už na základě toho videa ten cit pro aim docela působivý. Sám jsem zaznamenal jednu hru, kdy jsem s Falconem reagoval naprosto přirozeně a svůj cíl jsem zasáhl v nejlepší moment. Bohužel následující den jsem byl zcela průměrný. Ale při častém hraní je určitě možné naskillovat pohyb lépe než s myší, která je bržděna neustálým pohybem ruky.

    OdpovědětVymazat
  5. Vodny: Tak jasně, myš má omezení dané tím, že ji vlastně ovládáme rukou, takže spíše než o myši je to o té ruce, co ji drží. Věřím, že Falcon je preciznější a přesnější, protože tady problém s bržděním myši rukou odpadá (bohužel se logicky nedá nikde vyzkoušet - rád bych ho zkusil). Otázka je těch pouhých 400 dpi, avšak máš pravdu - s tréninkem se to dá naskillovat. A pak překvapovat zákeřné soupeře díky prostorovému force-feedbacku :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ještě by bylo pěkné kdyby 20% dolů platilo i na páteční akci.Ale i tak do toho jdu.

    OdpovědětVymazat
  7. SavageCZ: Super, tak to budem asi jediní 2 Falconáři v ČR :-D. Pak musíme někdy dát TF2. Změníme si nicky na Vodny-Falcon/Savage-Falcon a budem to řezat hlava nehlava ;-)

    OdpovědětVymazat
  8. Obavam se, ze lama s mysakem bude uberlama s Falconem.Ale na zazitek pri HL2 popr Portal se nemuzu dockat.

    OdpovědětVymazat
  9. U HL2 a Portalu budeš chrochtat blahem. A ještě možná větším blahem u Dooma 3 a FEAR - doporučuji!

    OdpovědětVymazat
  10. No pěkný, co jsem ušetřil na slevě dám za poštovný,těžký život gamera....

    OdpovědětVymazat
  11. Njn, 100$ poštovné i s pojištěním, ale jinak to nejde.

    OdpovědětVymazat
  12. jak tak sleduji ty videa, tak by mě zajímalo, jak moc se u tohodle může projevit syndrom karpálního tunelu? máš ruku nějak podepřenou?

    OdpovědětVymazat
  13. apin: Ruku by si měl mít přímo, rovně, bez ohybu zápěstí. Záleží jak má kdo vysoké opěrky u křesla. Bez něj to hrát prakticky nejde, protože člověk si nemůže podepřít zápěstí jako u myši.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky

HARDWARE / Jak mě převezla baterie CR 2032 na základní desce

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

PRVNÍ DOJMY / Battalion 1944 (Early Access) - Návrat ke kořenům FPS v moderním kabátku