Vybraný příspěvek

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

Obrázek
Battlefield 2042 vyšel na PC teprve 12.11.2021 a zatímco v profesionálních recenzích celkem boduje, tak od hráčů fanoušků se ozývá rozpačité bučení. Od některých hardcore fandů dokonce zaznívá velmi tvrdá kritika. Však se podívejte na stránku Metacritic , kde od veřejnosti hra dostává pořádně zabrat. Průměrné hodnocení 2.5 / 10 ke dni 17.11.2021 vypadá ve srovnání s průměrem od profesionálních novinářů (76%) jako nepovedený vtip. Pravda je však taková, že Battlefield 2042 má na PC k dokončené a plně optimalizované hře hodně daleko. AngryJoeShow to krásně vystihl v tomto jeho typicky bouřlivém videu a je potřeba mu dát za pravdu.

UPDATE: PREVIEW / Parabellum - zadarmo ani žoldák nehrabe



Při brouzdání po internetu jsem narazil na první pohled na zajímavě vyhlížející hru Parabellum od ACONY. Zaujalo mě především to, že se tvůrci vydali cestou zdarma nabízené hry, podobně jako Battlefield Heroes nebo třeba Quake LIVE.

Téma hry není sice moc originální, ale myslím, že zadarmo se přece nenechá nikdo urazit:-)
Ocitnete se v kůži žoldáka, který v blízké budoucnosti (kolem roku 2018) plní mise zadané Celosvětovou žoldáckou organizací C.I.N.. Bojujete buď za stranu The CTF, která se snaží udržet anarchii na uzdě, nebo za Syndicate, bandu krvežíznivých neřádů, podporujících destrukci a chaos.



Hra samotná je kombinace FPS (First Person Shooter) a MMO (Massive Multiplayer Online), což znamená, že hrajete pouze online proti lidským protivníkům a ve hře je spoustu možností, jak si "vytuningovat" svoji postavu (čepice, kalhoty, brýle, chrániče, vesty...) a taktéž svoji výzbroj (tlumiče, optické hledí, zásobníky, barva...). Vaše postava ve hře se neustále vyvíjí, získává nové zkušenosti, schopnosti a body, za které si koupíte výše zmíněné doplňky.

UPDATE:
Body za které si kupujete vylepšení/úpravy se příznačně jmenují Krvavé diamanty. Nebude možné koupit si za opravdové peníze zbraň nebo vybavení, které vám poskytnou výhodu nad ostatními hráči.

Při plnění misí se podíváte do různých částí světa, jako např. do New Yorku nebo do husté džungle Jižní Ameriky.
Vizuální podobu hry obstarává Unreal Engine 3, který v šikovných rukách vývojářů znamená většinou záruku kvalitní podívané.



Využil jsem tedy příležitosti a přihlásil se do právě probíhající "uzavřené" beta fáze hry. Uzavřená beta v této chvíli znamená, že se musíte zaregistrovat na partnerské stránce, na které obdržíte beta klíč, stáhnete instalační soubor (1,08GB) a můžete hrát. Ještě před tím je ovšem nutné vytvořit si svůj hráčský profil na stránkách Gamersfirst.
Stránky, které nabízejí beta klíč naleznete zde. Já si zvolil GameSNAFU, kde v tuto chvíli mají ještě 1267 volných beta klíčů. Dobrou zprávou je, že se hra co nevidět má dostat do otevřené beta fáze (aktuality na Twitteru Parabellum_ACO).



Mé první dojmy ze hry jsou celkem kladné. Start hry a nahrávání misí probíhá velice rychle. Menu celé hry a zvláště část pro "nakupování", tvorbu vaší postavy se zdá dostatečně přehledná a propracovaná. Nechybí detailní statistiky (počet zabití, zásahy, umístění zásahů, achievementy...)

Optimalizace grafiky je např oproti America´s Army 3 (taktéž Unreal Engine 3) opravdu neskutečná. Na mém notebooku Asus M51Va ( Intel Core 2 Duo P8600 2.4 MHz, 4GB RAM DDR2, ATI HD 3650 512MB DDR2) běží hra na vysoké detaily úplně v pohodě a to jde prosím o beta fázi! America´s Army 3 po půl roce od vydání a několika patchovaní je pro mě hratelná jen na nejnižší detaily a vypadá dost otřesně.

Samotné hraní mi stylem a grafikou nejvíce připomíná moderní Counter Strike. Rychlé reflexy, žádná velká taktika. Pro někoho lákadlo, další může ohrnovat nos.

Vyzkoušejte Parabellum i Vy a podělte se v komentářích o své názory!!!



Komentáře

  1. Parádní článek Gagi. O Parabellum jsem slyšel kdysi dávno a pak jakoby se po ní slehla zem. Tohle je určitě dobrá zpráva. Na druhou stranu je mi jasné, že Parabellum bude muset z něčeho žít a tím budou mikrotransakce. Např. v Koreji, Číně a dalších východních zemích jsou tyto free FPS neskutečně populární a tamnější hráči neváhají utrácet desítky dolarů za nové zbraně, jiné outfity a výbavičku pro svého avatara. U nás to zatím moc nefrčí, protože jsme trošku jiné povahy, ale třeba jednou bude.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky

HARDWARE / Jak mě převezla baterie CR 2032 na základní desce

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

PRVNÍ DOJMY / Battalion 1944 (Early Access) - Návrat ke kořenům FPS v moderním kabátku