Vybraný příspěvek

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

Obrázek
Battlefield 2042 vyšel na PC teprve 12.11.2021 a zatímco v profesionálních recenzích celkem boduje, tak od hráčů fanoušků se ozývá rozpačité bučení. Od některých hardcore fandů dokonce zaznívá velmi tvrdá kritika. Však se podívejte na stránku Metacritic , kde od veřejnosti hra dostává pořádně zabrat. Průměrné hodnocení 2.5 / 10 ke dni 17.11.2021 vypadá ve srovnání s průměrem od profesionálních novinářů (76%) jako nepovedený vtip. Pravda je však taková, že Battlefield 2042 má na PC k dokončené a plně optimalizované hře hodně daleko. AngryJoeShow to krásně vystihl v tomto jeho typicky bouřlivém videu a je potřeba mu dát za pravdu.

L4D / Rychlokurz ze zombie násobilky



Před několika dny Valve oznámilo, že v průběhu září dorazí k nedočkavým fanouškům nový stažitelný obsah do kooperativní zombie akce Left 4 Dead. Nový update s podtitulem "Crash Course" bude dějově vyplňovat mezeru mezi koncem kampaně No Mercy a začátkem Death Toll.

Přídavek přinese nové lokace, dialogy a "explozivní finále"(?). Nové mapy by měly fungovat jak v kooperativním, tak i v Survival modu hry, ale hlavním cílem updatu je přinést změnu do Versus modu - nyní budete mít 30 minut na likvidaci vašich nepřátel a změněna bude také doba potřebná k "znovunarození" Infected.

Pro majitele PC verze hry bude přídavek zcela zdarma dostupná přes STEAM, ale majitelé Xbox 360 si budou muset připravit 560 Gamer points.



Oznámení nového přídavku znovu rozvířilo vlnu nevole mezi fanoušky, kteří s nelibostí sledují příchod druhého dílu L4D a sdružují se ve skupině L4D2 Boycott.

Kauze Left 4 Dead 2 a odporu hráčů věnoval na blogu velký prostor již Vodny a vřele doporučuji si článek přečíst.

Já nejsem tak shovívavý jako Vodny a při pohledu na pár faktických poznámek v článcích od členů sklupiny L4D2 Boycott se musím přiklonit spíše na stranu revoltujích hráčů.

Musím ještě podotknout, že ze strany oficiálních herních magazínů a stránek se pokračování L4D nedočkává tak velké kritiky. A vysvětlení je snadné a v dnešním světe, bohužel snad ani nepřekvapující. Kdopak investuje do reklamy, ze které váš časopis/stránky žije? Herní vydavatelé. A nebudeme přeci proti sobě štvát svůj zdroj příjmů, že.



Namátkou:
  • V zásadě jde o první DLC pro L4D - Survival Pack - novinka Survival mode. Nekončící hordy útočících zombie - to vše bylo možné již předtím pomocí příkazů z konzole. (Přínos jedině pro Xbox 360)
  • Nová kampaň o dvou kapitolách po 8 měsících čekání - fanoušci ve svém volném čase, bez nároku na honorář tvoří kampaně v mnohem kratším čase, kvalitou zcela srovnatelnou s profesionálnímy výtvory a to ještě s ne zcela kompletními nástroji pro tvorbu.
  • Fanoušci volají po něčem úplně jiném, než po nových kapaních - především opravy BUGů, kompletní nástroje pro tvorbu, vyladění matchmakingu, nové postavy Infected pro vybalancování hratelnosti...
Zcela logicky se tedy podle mě většina práce u Valve soustředí na tvorbu nového dílu Left 4 Dead 2 a fanoušci a majitelé původního L4D jsou krmeni drobečky a planými řečmi.

Komentáře

  1. Škubáním nožičkou vám ani trochu nepomůže :) Je to otázka priorit... Líbil se ti L4D? Jseš ochoten dát za XY nový věcí WZ peněz? Pokud víš o lepší investici, tak si to kup, jinak kup L4D...

    OdpovědětVymazat
  2. To není škubání nožičkou:-) Jen se mi líbí, že se dnes někdo dokáže postavit za správnou věc a nelíbí se mi, že prachy dokážou všechno zatlouct. Pokud by víc lidí smýšlelo podobným způsobem (raději, alespoň trochu při koupi her přemýšlelo), tak by se mohl trh trochu pozměnit. To jsou jen naivní, bláhové domněnky.

    OdpovědětVymazat
  3. Ale oni si tyhle křiklouni neuvědumujou že jsou pouhá tisícina (mrkněte na prodeje) a pracovat i o den navíc kvůli blbý tisícince nebude absolutně nikdo :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky

HARDWARE / Jak mě převezla baterie CR 2032 na základní desce

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

PRVNÍ DOJMY / Battalion 1944 (Early Access) - Návrat ke kořenům FPS v moderním kabátku