Vybraný příspěvek

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

Obrázek
Battlefield 2042 vyšel na PC teprve 12.11.2021 a zatímco v profesionálních recenzích celkem boduje, tak od hráčů fanoušků se ozývá rozpačité bučení. Od některých hardcore fandů dokonce zaznívá velmi tvrdá kritika. Však se podívejte na stránku Metacritic , kde od veřejnosti hra dostává pořádně zabrat. Průměrné hodnocení 2.5 / 10 ke dni 17.11.2021 vypadá ve srovnání s průměrem od profesionálních novinářů (76%) jako nepovedený vtip. Pravda je však taková, že Battlefield 2042 má na PC k dokončené a plně optimalizované hře hodně daleko. AngryJoeShow to krásně vystihl v tomto jeho typicky bouřlivém videu a je potřeba mu dát za pravdu.

Sedmička důvodů proč Microsoft doporučuje hráčům Windows 7

V minulosti vycházely operační systémy Windows v intervalu 3-5 let. Zatímco odstup od Windows XP a aktuálních Windows Vista byl 5 let, tak za krátkou dobu se dočkáme dalších woken, tentokrát s označením 7. Visty byly na trh uvedeny v lednu 2007. Jejich "trvanlivost" tedy nečiní ani 3 roky. Ale nepředpokládám, že by po uvedení Windows 7 na trh Visty přestaly být v nabídce. Nebudu pátrat po tom, co vězí za tak brzkým vydáním další verze (že by peníze?), ale rovnou se vrhnu na jádro článku. Microsoft totiž otevřeně Windows 7, které vychází 22.října 2009, doporučil hráčům jako dosud nejvhodnější systém pro hraní her. Důvodů je prý hned sedm (jak příznačné).



  1. Výkon

    Microsoft: Tak např. Crysis údajně na stejném hardware s Win XP běží na Windows 7 nesrovnatelně lépe. A má se to týkat všech her. Kód je prostě u sedmiček stvořen k hraní.

    Můj názor: Ještě aby nový systém neběžel lépe. To by tak scházelo. Vždyť už Visty byly vyladěné na maximum, nebo ...;-D

  2. Kompatibilita

    Microsoft: Top hry třetích stran, programy a služby byly na Windows 7 pečlivě odzkoušeny a můžeme říct, že přechod na tento systém bude zcela bez problémů.

    Můj názor: Vždycky se najde nějaký problém. Ať už nekompatibilní ovladače nebo chybějící knihovna.




  3. Snadná vyhledatelnost

    Microsoft: Pouhým kliknutím na Start->Hledat můžete vyhledat právě stažené či nainstalované programy. Nemusíte používat další aplikaci. Díky integrovanému Games Exploreru zobrazíte detailní statistiky o hře a informace od výrobce. Rovnou tak můžete vyzkoušet nové hry.

    Můj názor: Games Explorer už byl ve Vistách a zahrnoval pouze ty hry, které byly vytvořeny v programu pro podporu her - Games for Windows. A kdo vlastně Games Explorer používá, když si můžu hru spustit z plochy?



  4. Snadné updaty

    Microsoft: Games Explorer vám oznámí, zda-li je pro hru update bez toho, aniž byste museli hru spouštět.

    Můj názor: To bude fungovat opět jen u her v rámci programu Games for Windows. A to se týká především her od velkých společností. "B"éčkové tituly většinou do tohoto programu nevstupují. Navíc, kdo používá na hry Steam, tak tuto funkci jen těžko využije.

  5. Podpora DirectX 11

    Microsoft: Directx 11 znamená lepší hry a pokročilé funkce, které nové hry využijí.

    Můj názor: Já ani nemám pořádnou grafickou kartu, co by rozchodila dnešní hry v DX 10 a oni nám cpou už jedenáctku? Ta bude v praxi fungovat až s novou verzí konzolí, to ví i malé dítě.



  6. Podpora multitouch

    Microsoft: Stále více hráčů využívá zařízení podporující multitouch. Můžete tedy počítat s tím, že nejnovější laptop s funkcí multitouch poběží na Windows 7 jako hodinky.

    Můj názor: Používáte někdo při hraní her multitouch? Nebo lépe řečeno, máte vůbec nějaké zařízení, které multitouch využívá? Já nikoho takového v okruhu desítek kilometrů neznám. Pro firmy možná dobrá věc, ale pro hráče zatím naprosto k nepoužití.

  7. Klasické hry

    Microsoft: S Windows 7 se vrací oblíbené integrované hry pro krátkou chvíli jako Internet Backgammon, Internet Spades, nebo Internet Checkers. Nemůžete být přeci pořád hardcore hráčem.

    Můj názor: Aha, tak kvůli těmhle kravinám si mám pořídit nový systém? Pro někoho, kdo se chce v práci flákat to možná zní zajímavě, ale opravdový hráč prostor pro tyhle blbiny nemá.
Závěr

Microsoft si z nás asi dělá srandu. Z těhle sedmi důvodů proč si pořídit Windows 7 připadá v úvahu snad jen podpora DirectX 11. Ale až tak za 2-3 roky. Proč vlastně neudělají nějaký update či Service Pack, který by podporu DX11 zahrnul také do Windows Vista? Tak či onak z toho co jsem slyšel jsou Windows 7 opravdu dobrým systémem. Stabilním a tak vůbec. Zda-li jsou ale nejlepším systémem pro hraní, to je zatím ve hvězdách.

Co si o nových Windows 7 myslíte vy?

Komentáře

  1. Hater promluvil :D Takže ty jedeš na Win 3.11 a radši než disketovku si dáš do počítače čtečku na magnetický pásky :D

    OdpovědětVymazat
  2. To sis špatně vyložil. Já třeba na Visty nedám dopustit a jsem jejich zastáncem. Reagoval jsem na tu prezentaci Microsoftu. Těch 7 důvodů nejsou žádné vážné důvody, proč si Windows 7 pořizovat. Stačilo říct, že Windows 7 budou zase o něco lepší a basta. Tvářit se, že díky Windows 7 rozchodím Crysis i na třiosmšestce není moc věrohodné. Počítám s tím, že to bude lepší systém, ale nakolik to bude výhodné pro hráče, to se zatím neví.

    OdpovědětVymazat
  3. Na betu jaksi nemám prostor, čas ani chuť. Proč měnit něco, co funguje? A ještě se matlat s instalací všeho okolo.

    OdpovědětVymazat
  4. Ano, to co mám je daleko lepší, než to co je nové jenom z důvodu, protože používám to starší. Omezenečtější postoj bys hledal těžko :)

    OdpovědětVymazat
  5. Nové věci používám jen tehdy, pokud mám záruku, že fungují výrazně lépe, než ty staré ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. win7: spousta problemu s kompatibilitou, hry ktere fungovali na win vista bez problemu na 7 ani nerozjedu.

    OdpovědětVymazat
  7. OsancconWconn_Virginia Beach Alice Bryan Crack
    infatisi

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky

HARDWARE / Jak mě převezla baterie CR 2032 na základní desce

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

PRVNÍ DOJMY / Battalion 1944 (Early Access) - Návrat ke kořenům FPS v moderním kabátku