Vybraný příspěvek

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

Obrázek
Battlefield 2042 vyšel na PC teprve 12.11.2021 a zatímco v profesionálních recenzích celkem boduje, tak od hráčů fanoušků se ozývá rozpačité bučení. Od některých hardcore fandů dokonce zaznívá velmi tvrdá kritika. Však se podívejte na stránku Metacritic , kde od veřejnosti hra dostává pořádně zabrat. Průměrné hodnocení 2.5 / 10 ke dni 17.11.2021 vypadá ve srovnání s průměrem od profesionálních novinářů (76%) jako nepovedený vtip. Pravda je však taková, že Battlefield 2042 má na PC k dokončené a plně optimalizované hře hodně daleko. AngryJoeShow to krásně vystihl v tomto jeho typicky bouřlivém videu a je potřeba mu dát za pravdu.

VÝSLEDEK ANKETY / Který zahraniční magazín o hrách máte nejraději?

Konečně jsou tady výsledky poslední ankety, na kterou jsem byl velice zvědavý. Osobně nejsem pravidelným čtenářem žádného zahraničního webu, ale vybírám podle aktuálních článků a zajímavých zpráv, které nabízí různé agregátory typu N4G. Výsledky jsou dost překvapivé. Více jak 50% čtenářů zahraniční weby vůbec nečte! Podle předchozí ankety, která se zaměřovala na českou scénu, to vypadá, že čtete pouze Games.Tiscali.cz, Hrej.cz nebo Doupě.cz. Nevím z jakého důvodu se omezuje většina čtenářů na českou scénu, ale tím se ochuzují o kvanta informací, které k nám vůbec nedorazí. Nebo lépe řečeno, které se vůbec nepodaří vydat kvůli finančním omezením a celkové politice našich webů. Radím vám proto, pokud umíte alespoň trochu anglicky, čtěte také zahraniční weby či blogy. Jsou jich kvanta a nabízí kvalitní tématické články, rychlovky, drby či parodie na herní scénu.
V pravém sloupci najdete samozřejmě anketu novou a tentokrát velice zajímavou.


Vyhodnocení ankety

Který zahraniční magazín o hrách máte nejraději?

IGN 19 %
Gamespot 7 %
EDGE-Online 4 %
Eurogamer 1 %
1UP 4 %
Actiontrip 0 %
Joystick 4 %
Kotaku 2 %
Giantbomb 2 %
Gamasutra 4 %
nečtu zahraniční weby 53 %

Hlasovalo 100 lidí

Kdo nestihl hlasovat, nebo mezi odpověďmi nenašel svoji oblíbenou stránku, nechť se vyjádří v diskuzi pod článkem.

Komentáře

  1. Je to smutné, ale u nás to fakt lidi nečtou. Taky se divím, že jim stačí jen ty tři české webíčky, když je na zahraničních sajtách TOLIK věcí.

    OdpovědětVymazat
  2. Ano na zahraničních je daleko víc věcí, ale...

    Člověk, co to nemusí nutně přeložit a vydat jako uber-novinku, tak si počká až to bude česky, protože za to nemá peníze ani nic podobného.

    Proč by teda četl anglicky, když to má do dvou hodin česky od nějakýho čučmánka?

    Jinak já osobně sleduju jiný cizojazyčný weby (v čechách takový neexistujou), který se nezajímaj vůbec o novinky, ale o samostatné hraní. Přeci jenom je daleko lepší HRÁT už někým prověřenou dobrou hru, než si 2 roky ČÍST o hře, že vyjde a bude zklamání i když jí celou dobu hypovali...

    OdpovědětVymazat
  3. Tady jde spíš o to, že na zahraničních webech jsou informace přesnější, detailnější a přímo z první ruky. České překlady se neobjeví buď vůbec, nebo ve zkrácené formě bez odkazu na zdroj (viz. GT). Já jako externí spolupracovník Doupěte nemám přístup do redakčního systému a musím vše přeposílat zástupci šéfredaktora, který to buď vydá, nebo nevydá. Týká se to novinek či aktualit. Kdybych mohl, bylo by jich na Doupěti daleko více. Navíc každá zpráva se musí zaplatit a na to peníze nejsou.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky

HARDWARE / Jak mě převezla baterie CR 2032 na základní desce

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

PRVNÍ DOJMY / Battalion 1944 (Early Access) - Návrat ke kořenům FPS v moderním kabátku