Vybraný příspěvek

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

Obrázek
Battlefield 2042 vyšel na PC teprve 12.11.2021 a zatímco v profesionálních recenzích celkem boduje, tak od hráčů fanoušků se ozývá rozpačité bučení. Od některých hardcore fandů dokonce zaznívá velmi tvrdá kritika. Však se podívejte na stránku Metacritic , kde od veřejnosti hra dostává pořádně zabrat. Průměrné hodnocení 2.5 / 10 ke dni 17.11.2021 vypadá ve srovnání s průměrem od profesionálních novinářů (76%) jako nepovedený vtip. Pravda je však taková, že Battlefield 2042 má na PC k dokončené a plně optimalizované hře hodně daleko. AngryJoeShow to krásně vystihl v tomto jeho typicky bouřlivém videu a je potřeba mu dát za pravdu.

UPDATE: PREVIEW / Natural Selection 2 - Darwin by se divil



UPDATE:
Rozsáhlejší preview s novými aktualitami, které se udály v průběhu roku si můžete přečíst na stránkách Fake EVERest.


Při brouzdání na internetu jsem narazil na zajímavě vyhlížející projekt Natural Selection 2 (NS2). První díl Natural Selection byl velmi oblíbenou herní modifikací Half-Life od týmu Unknown Worlds Entertainment a díl druhý bude již samostatně prodávanou hrou přes STEAM. NS2 by měla být online FPS akce s prvky real-time strategie.

Ve hře se proti sobě postaví vesmírní mariňáci a mimozemšťané Kharaa. Pro vítězství je nutno používat různé strategie boje - vojáci musí postupovat v přesně koordinovaných jednotkách a ničit vetřelčí hnízda, vetřelci si mohou vybrat z několika ras (tříd) - po zdi běhajícího Skulka, zavalitého Gorge, létajícího Lerka, vražedného Fadea, obrovitého Onose, který dokáže prorážet dveře.


Strategické prvky hry se projevují v pozici velitele řídícího boje z nadlhedu, budování staveb, získávání zdrojů a vylepšení. Mariňáci si mohou kupovat nové zbraně a stavět obranné střílny, vetřelci si budou vytvářet upgradovací komory, zlepšovat svoje jedinečné schopnosti a klást pasti.

Specialitkou NS2 bude dynamicky se měnící prostředí zobrazující vetřelčí zamoření (YouTube video) vesmírné lodi způsobující výpadky proudu, zhasínání světel a ničení mariňáckých zařízení. Proti rozrůstání vesmírného sajrajtu můžete použít plamenomet nebo jako poslední možnost obrany uzavřít se pomocí pevných svárů v jedné části lodi a čekat na blížící se nebezpečí. Pro představu - jak vypadá průběh hraní v traileru k původní modifikace Natural Selection.


Hra byla původně vyvíjena na Source enginu, který ale vývojáři později pozměnili za svůj vlastní engine (YouTube video). Ve video teaseru, ve kterém je použita přímo in-game grafika, můžete sami zhodnotit kvalitu zpracování. Mně osobně se moc líbilo použití světel a stínů (něco jako v Doom III) a také např. detail v podobě klepajících se krytů ventilační šachty.


Vývojářský tým je složen pouze ze 4 lidí, ale jak se ukázalo u Zeno Clash - na počtu nezáleží, hlavní zůstává nadšení k práci, originalita a hráčská přitažlivost. A tento projekt se pro mě stal velice zajímavým. Budu s nadějí čekat do podzimu tohoto roku, kdy bychom se měli Natural Selection 2 dočkat.

Více aktualit a dalších informací o hře najdete na blogu Unknown Worlds.


Komentáře

  1. Nejlepší hry za bezkonkurenční ceny u nás, to je http://gamehut.cz

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky

HARDWARE / Jak mě převezla baterie CR 2032 na základní desce

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

PRVNÍ DOJMY / Battalion 1944 (Early Access) - Návrat ke kořenům FPS v moderním kabátku