Vybraný příspěvek

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

Obrázek
Battlefield 2042 vyšel na PC teprve 12.11.2021 a zatímco v profesionálních recenzích celkem boduje, tak od hráčů fanoušků se ozývá rozpačité bučení. Od některých hardcore fandů dokonce zaznívá velmi tvrdá kritika. Však se podívejte na stránku Metacritic , kde od veřejnosti hra dostává pořádně zabrat. Průměrné hodnocení 2.5 / 10 ke dni 17.11.2021 vypadá ve srovnání s průměrem od profesionálních novinářů (76%) jako nepovedený vtip. Pravda je však taková, že Battlefield 2042 má na PC k dokončené a plně optimalizované hře hodně daleko. AngryJoeShow to krásně vystihl v tomto jeho typicky bouřlivém videu a je potřeba mu dát za pravdu.

RECENZE / Cobra 11: Crash Time

Bourající dálniční policie v akci !

Poznámka: Původně jsem recenzi napsal pro Doupě.cz , kde vyšla 4.12.2007

Nejpopulárnější německý seriál Kobra 11, který slaví úspěch i v zámoří, se dočkal dalšího herního zpracování. Vyplatila se sázka autorů na efektní demolici okolního provozu a jednoduchou arkádovou hratelnost?

Závodní hry, ve kterých hraje hlavní úlohu destrukce, byly vždy populární. Vzpomeňme třeba na legendární Stunts, Destruction Derby, Carmageddon či z novějších Flat-Out. Všechny tyto hry stavěly na solidním grafickém zpracování, propracovaném modelu poškození a ničení okolí a v neposlední řadě arkádové hratelnosti. U takových titulů se většina lidí báječně baví. Není přeci nic jednoduššího, než usednout za volant silného sportovního vozu, zmáčknout plyn až k podlaze a nestarat se o protáčení zadních kol, přetáčivost v zatáčkách či zničení motoru – v arkádách se na tyto detaily nehraje. To je i případ hry Cobra 11: Crash Time. Proto rovnou radím všem, kteří na stopkách počítají každou setinku, utrousí slzu nad sebemenším škrábnutím či spí se závodní helmou na hlavě – na Crash Time rovnou zapomeňte. Zde je bourání na denním pořádku a o jízdním modelu aut se dá říct vše, kromě toho, že by byl realistický.

Se Simírem na hlídce

Menu naběhnuvší hned po spuštění hry těm závodně zběhlým připomene World Racing 2, za kterým stojí také studio Synetic. Po vytvoření profilu na vás čekají tři typy hry – Případy, Jednotlivý závod a Splitscreen. Z počátku vám půjde otevřít pouze složka Případy a po dokončení mise se zpřístupní vozidla a tratě v ostatních módech. Případů máte celkem osm, což není velké číslo, a dokončení každého z nich vám zabere minimálně 1,5 hodiny. Každý z případů je rozdělen do několika menších misí (časově omezených úkolů), které postupně vedou k vyřešení celé kauzy. Hned zde narážíte na první problém. Ačkoliv je ve hře funkce automatického uložení pozice po každé misi, její funkčnost ve skutečnosti spočívá v tom, že dokud nedohrajete celý případ najednou, nemůžete pokračovat. To je nešťastné řešení, a pokud nemáte zrovna 2 hodiny času, můžete na bezproblémové dohraní případu rovnou zapomenout a následné nahrání pozice vás odkáže rovnou na začátek nedokončené mise. Opakování je díky tomu frustrující, a tak je v tomto případě nejvýhodnější zvolit nejnižší obtížnost a každý z případů co nejrychleji vyřešit. Pokračování recenze na Doupě.cz (minimální konfigurace, závěrečné hodnocení ).

zdroj: Doupě.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky

HARDWARE / Jak mě převezla baterie CR 2032 na základní desce

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

PRVNÍ DOJMY / Battalion 1944 (Early Access) - Návrat ke kořenům FPS v moderním kabátku