Vybraný příspěvek

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

Obrázek
Battlefield 2042 vyšel na PC teprve 12.11.2021 a zatímco v profesionálních recenzích celkem boduje, tak od hráčů fanoušků se ozývá rozpačité bučení. Od některých hardcore fandů dokonce zaznívá velmi tvrdá kritika. Však se podívejte na stránku Metacritic , kde od veřejnosti hra dostává pořádně zabrat. Průměrné hodnocení 2.5 / 10 ke dni 17.11.2021 vypadá ve srovnání s průměrem od profesionálních novinářů (76%) jako nepovedený vtip. Pravda je však taková, že Battlefield 2042 má na PC k dokončené a plně optimalizované hře hodně daleko. AngryJoeShow to krásně vystihl v tomto jeho typicky bouřlivém videu a je potřeba mu dát za pravdu.

NOVINKY / Krátké zprávy ze světa PC her - 29.9 - 3.10.08

  • Left 4 Dead Valve je v předprodejích o 40% úspěšnější než předchozí Orange Box a navíc se chystá největší reklamní kampaň pro tento titul v historii Valve. Left 4 Dead se dočkáme 21. listopadu 2008 pro PC a Xbox 360.

  • Waren Spector, duchovní otec legendárního Deuse Ex kutí novou hru. Tentokrát budou ovšem skalní fanoušci tohoto vizionáře velice zklamaní a možná i naštvaní. Proč? Údajně hlavní roli v jeho nové hře sehrají kočka a myš. Navíc v kreslené grafice. Holt, "nacházíme se v komerční sféře, kde hraje mainstream hlavní prim", nechal se slyšet Spector.

  • EA: "Spolupráce s Hasbro a vývoj titulů podle známých deskových her nemůže tradiční deskové hry ohrozit. Navíc o to ani neusilujeme, " říká Chip Lange z EA poté, co oznámili práci převedení klasických deskových her jako Monopoly do digitální podoby.

  • Ekonimická krize v USA ohrožuje i herní vydavatele a výrobce. Akcie Blizzardu klesly o 13,8% a EA šlo dolů o 9,16%. Další společnosti jako THQ (-7%) či Take-Two (-4,52%) jsou na tom o něco lépe. Všichni američtí vydavatelé jsou na NASDAQu, jehož akcie klesly v průměru o 9,14%. Microsoft ztrácí 8,72% a Sony mírnějších 5,09%. Největší ztrátu ovšem překvapivě hlásí největší evropský vydavtel, Ubisoft, jehož akcie na trhu Euronext klesly o nebezpečných 21,8%.

  • Cliff Bleszinski z Epicu: "Co říci o dnešním stavu trhu s PC hrami? Snad jen, že každý, kdo si umí postavit high-end PC ví, co je to BitTorrent." Takto se vyjádřil k problému pirátství a DRM (správa digitálních práv), které jsou v poslední době hodně diskutovanými tématy vzhledem k problémům s pirátstvím u her jako Spore, Crysis či Crysis Warhead.

  • Doug Lombardi z Valve o přeceňování grafiky ve hrách: "V dnešních hrách převažuje grafika nad hratelností. Pro nás je ovšem důležitější než grafika nástup procesorů s více jádry, které nám umožňují vytvářet lepší AI či propracovanějí fyziku. Tyto procesory se ovšem neprezentují tak okatě jako grafické karty. Dlouhou dobu byla grafika základem k úspěchu, ale když jste se poté na ty zářivé, nablízkané tituly podívali zblízka, zjistili jste, že jim něco chybí. Nejlepší příklad je náš Portal: hodně lidí před ním ohrnovalo nos, že nevypadá moc k světu. Jenže potom zjistili, že hratelnostně nabízí strašně moc. Ne nadarmo získal přes 30 ocenění Hra roku. Grafika začíná přecházet až moc do popředí. My chceme inteligentní a více instinktivní hry, jež nám pomáhají vytvořit právě vícejádrové procesory."

  • Demo Left 4 Dead plánované pro Steam na 21. listopadu bude nejspíš obsahovat první dvě mapy z nemocniční kampaně.

  • Drb: Chystá se pokračování nejtragičtějšího příběhu policisty z NY Max Payne 3. Údajně na něm pracují lidé torontské pobočky Rockstaru. Někteří fanoušci mohou být smutní, že "otec", studio Remedy nebude u vývoje, ale Rockstaři jsou více než vhodnou náhradou. Zároveň je zde malinká naděje, že třetí Max Payne spatří světlo světa brzy po premiéře (30.10.2008) stejnojmenného filmu s Markem Wahlebergem v hlavní roli. Tomu bych ale moc nevěřil.

  • GTA IV využije multiplayerovou platformu Games fo Windows LIVE.

Komentáře

Oblíbené příspěvky

HARDWARE / Jak mě převezla baterie CR 2032 na základní desce

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

PRVNÍ DOJMY / Battalion 1944 (Early Access) - Návrat ke kořenům FPS v moderním kabátku