Vybraný příspěvek

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

Obrázek
Battlefield 2042 vyšel na PC teprve 12.11.2021 a zatímco v profesionálních recenzích celkem boduje, tak od hráčů fanoušků se ozývá rozpačité bučení. Od některých hardcore fandů dokonce zaznívá velmi tvrdá kritika. Však se podívejte na stránku Metacritic , kde od veřejnosti hra dostává pořádně zabrat. Průměrné hodnocení 2.5 / 10 ke dni 17.11.2021 vypadá ve srovnání s průměrem od profesionálních novinářů (76%) jako nepovedený vtip. Pravda je však taková, že Battlefield 2042 má na PC k dokončené a plně optimalizované hře hodně daleko. AngryJoeShow to krásně vystihl v tomto jeho typicky bouřlivém videu a je potřeba mu dát za pravdu.

PREVIEW / Turning Point: Fall of Liberty - druhá světová na půdě USA!

Pozn. Toto preview jsem napsal pro magazín Doupě.cz, kde vyšlo 8.2.2008.

Ve filmu Butterfly Effect se říká, že i pouhé mávnutí motýlích křídel může na druhém konci Země vyvolat tornádo. To není málo. Avšak nenadálá smrt významného člověk dokáže napáchat milionkrát větší škody. Obzvlášť, když se jedná o Winstona Churchilla.

13. prosince 1931 se v New Yorku stala nehoda, která o deset let později mohla rozhodnout o tom, zda Evropa podlehne nacistickému Německu, nebo zvítězí. Winston Churchill byl v té době pouhým řadovým poslancem, který jel na návštěvu ke svému finančímu poradci. V ten den ve 22:30 seděl v taxíku a z okénka vyhlížel dům, kde měl dohodnutou schůzku. Jelikož byl v New Yorku naposledy před dvěma lety, nemohl si vzpomenout na přesnou adresu. Požádal taxikáře, aby mu zastavil uprostřed 5. Avenue.



Churchill vystoupil z vozu a zvyklý z Británie, kde se jezdí vlevo, se, místo doprava, podíval doleva. Udělal krok vpřed a zprava do něj náhle vrazilo auto. Nehodu kupodivu přežil pouze se dvěma zlomenými žebry a několika odřeninami. O deset let později jako válečný ministerský předseda Velké Británie dokázal svými schopnostmi a s pomocí spojenců čelit a následně porazit nacistické Německo a celou Osu. Toto je pravdivá historie. Avšak výrobci Turning Pointu ze Spark Unlimited se rozhodli jeden „malý detail“ z této historie změnit. Churchill nehodu s automobilem nepřežije. A jaký bude dopad této tragické události na vývoj druhé světové války, se dozvíme prostřednictvím jejich hry. A rovnou vám můžu říct, že to nebude nic příjemného.

Nacisté všude, kam se podíváš

Smrtí Winstona Churchilla se rozjede sled událostí, které druhou světovou válku prodlouží minimálně o osm let. Ale všechno pěkně popořádku. Hitler v roce 1937 svojí tvrdou zahraniční politikou šokuje celý svět. O dva roky později po anšlusu Rakouska a okupaci Československa napadá Polsko, Benelux, Francii, následně Británii a v roce 1941 dobývá Stalingrad. Během následujících deseti let Němci zbrojí, vymýšlejí nové válečné stroje a pomalu se chystají na invazi do Ameriky. V roce 1953 náhle zaútočí na samé srdce svobodného světa – New York.


Vy, v kůži obyčejného dělníka Dana Carsona pracujete na mrakodrapu a netušíte co se děje, když se kolem vás rozpoutá hotové peklo. Tisíce nacistických parašutistů se snášejí k zemi, obrovské vzducholodě a tryskové bombardéry provádějí ničivý útok na symboly New Yorku, Socha svobody mění svou tvář pod náporem svištících kulek a Empire State Building se hroutí k zemi. Nastává panika. Vaší jedinou šancí na záchranu je okamžitý únik do bezpečí. Toto všechno byl doposud renderovaný filmeček, poté se poprvé ujímáte hlavní postavy vy.

Silné ruce, přesná muška

Turning Point má kombinovat prvky klasické FPS a stealth akce. V první úrovni na mrakodrapu samozřejmě nejste ozbrojeni, takže veškeré vaše úsilí budete věnovat úniku z rozestavěné budovy. Vyhýbáte se hroutícímu se lešení, ohni, výbuchům a najednou před vás přistane německý voják. Naštěstí si vás nevšimne a v momentě, kdy k vám stojí zády, k němu přistoupíte a efektním chvatem ho shodíte z budovy. Takovýchto situací má být ve hře celá řada a možností, jak zlikvidovat nepřítele, bude několik. Pěstní souboje, vytrhávání zbraně protivníkovi z ruky nebo využití jeho těla jako štítu budou prý na denním pořádku. Osobně jsem moc zvědavý, zda boxerský styl souboje bude zde stejně tak povedený jako např. v Chronicles of Riddick.


Kromě zápasů své ruce využijete ještě při jedné důležité činnosti: z některých míst nebude vést klasická cesta po schodech, ale budete muset přeručkovat z jedné budovy na druhou nebo použít žebřík. V tento moment se pohled přepne do třetí osoby, abyste měli dokonalý přehled.


Pouze s holýma rukama si však nevystačíte. Střelných zbraní po padlých vojácích bude celá řada, ale nemyslete si, že si za opasek strčíte pár granátů, pistoli, samopal a bazuku – trochu netradičně totiž ponesete pouze jednu zbraň. Budete se tedy muset pečlivě rozhodnout, zda to bude zastaralý americký Thompson, nebo moderní inovovaný německý samopal. Jak jsem psal v úvodu, Němci se na válku pečlivě připravili, takže jejich arzenál bude obsahovat mnohem účinnější zbraně než ten americký.

...celé preview si můžete přečíst na stránkách Doupě.cz

zdroj: Doupě.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky

HARDWARE / Jak mě převezla baterie CR 2032 na základní desce

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

PRVNÍ DOJMY / Battalion 1944 (Early Access) - Návrat ke kořenům FPS v moderním kabátku