Vybraný příspěvek

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

Obrázek
Battlefield 2042 vyšel na PC teprve 12.11.2021 a zatímco v profesionálních recenzích celkem boduje, tak od hráčů fanoušků se ozývá rozpačité bučení. Od některých hardcore fandů dokonce zaznívá velmi tvrdá kritika. Však se podívejte na stránku Metacritic , kde od veřejnosti hra dostává pořádně zabrat. Průměrné hodnocení 2.5 / 10 ke dni 17.11.2021 vypadá ve srovnání s průměrem od profesionálních novinářů (76%) jako nepovedený vtip. Pravda je však taková, že Battlefield 2042 má na PC k dokončené a plně optimalizované hře hodně daleko. AngryJoeShow to krásně vystihl v tomto jeho typicky bouřlivém videu a je potřeba mu dát za pravdu.

RECENZE / Spider-Man: Friend or Foe

Pavoučí muž opět spřádá sítě

Poznámka: Původně jsem recenzi napsal pro herní server Doupě.cz 26.10.2007

Spider-Man bezesporu patří mezi nejznámější komiksové postavy světa. Díky společnosti Marvel, která má patent na majoritu hrdinů tohoto žánru, se Spidey objevuje na našich monitorech již poněkolikáté. Jaké kousky předvádí tentokrát i se svými fantastickými kolegy?

Není to ani půl roku od doby, kdy jsme si užívali gymnastických skoků pavoučího muže v titulu Spider-Man 3 (Doupě.cz 7,5/10) a on ne a ne si dát dovolenou. Nyní je ovšem situace jiná. Zatímco předešlá hra byla čistě third-person akcí s velkou mírou volnosti ve stylu série GTA, nyní se budeme muset spokojit s pouhým lineárním rubáním nepřátel v duchu 3D plošinovek. Ačkoliv téma – zlo vs. dobro – zůstává nezměněno, objevuje se zde nový prvek v podobě boje dvou hrdinů zároveň. Jak to funguje?


Kamarádi do deště

Před každou misí máte možnost si k sobě zvolit parťáka. Z počátku je na výběr pouze jedna postava, ale vaše možnosti volby se postupně rozrostou až k číslu 13! Jak je to možné? Jednoduše. Každá z pěti misí se odehrává na odlišném místě světa. Navštívíte lokace jako Tokio, ostrov Tangaroa, Egypt, Transylvánii a nakonec Nepál. Navíc v každé misi jsou čtyři úrovně, z nichž dvě jsou vždy zakončeny soubojem s bossem. Už vám to dochází? Správně, po vítězství nad bossem se tato postava stává členem vašeho týmu. A že je z čeho vybírat. Jsou zde jména jako Blade, Doc Ock, Iron Fist, Green Goblin nebo slavný slizoun Venom. A proč by po vašem boku bojoval někdo, komu jste dali pořádně na zadek? Důvod je prostý. Po celém světě se začaly objevovat neznámé robotické stroje zvané Fantomové. Ti jsou ovládáni právě zmiňovanými hrdiny, jenže nad nimi stojí hlavní mega-boss, který jim implantoval dálkové ovládání mysli, a oni jsou v jeho područí. Když je porazíte a každému zničíte tento ovladač, stanou se rázem z vašich nepřátel kámoši jako hrom, kteří se chtějí pomstít svému bývalému pánovi. Pokračování recenze na Doupě.cz (minimální požadavky, screenshoty a závěrečné hodnocení)

zdroj: Doupě.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky

HARDWARE / Jak mě převezla baterie CR 2032 na základní desce

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

PRVNÍ DOJMY / Battalion 1944 (Early Access) - Návrat ke kořenům FPS v moderním kabátku