Vybraný příspěvek

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

Obrázek
Battlefield 2042 vyšel na PC teprve 12.11.2021 a zatímco v profesionálních recenzích celkem boduje, tak od hráčů fanoušků se ozývá rozpačité bučení. Od některých hardcore fandů dokonce zaznívá velmi tvrdá kritika. Však se podívejte na stránku Metacritic , kde od veřejnosti hra dostává pořádně zabrat. Průměrné hodnocení 2.5 / 10 ke dni 17.11.2021 vypadá ve srovnání s průměrem od profesionálních novinářů (76%) jako nepovedený vtip. Pravda je však taková, že Battlefield 2042 má na PC k dokončené a plně optimalizované hře hodně daleko. AngryJoeShow to krásně vystihl v tomto jeho typicky bouřlivém videu a je potřeba mu dát za pravdu.

RECENZE / CSI: Hard Evidence

Pokračování detektivní adventury podle seriálu

Poznámka: Původně jsem recenzi napsal pro herní server Doupě.cz 15.10.2007

Již počtvrté se můžeme na svých monitorech setkat s originální adventurou z prostředí kriminalistiky, která těží především z povedené televizní předlohy a neotřelého konceptu. Podaří se jí konečně vystoupit z šedého průměru svých předchůdců?



Hry na motivy vysokorozpočtových filmů se již řadu let snaží uždíbnout podíl na trhu s hrami a víceméně se jim to daří. Jakkoliv kvalita těchto titulů v drtivé většině nedosahuje úrovně filmových předloh, prodávají se dobře a především v zámoří ve velkém počtu. Nebudu se zde rozepisovat o efektním marketingu, davovém šílenství a smutných dětských očích tahajících z rodičů peníze na další díl Šrečka. Tento fenomén tvorby her se postupně přenesl na seriály a v posledních letech jich je jako hříbků pod duby. Vzpomeňme na Garfielda, 24 hodin, Sama a Maxe nebo Zoufalé manželky. Většina těchto her jsou adventury, stejně jako nynější CSI. Hurá na něj.

Jak to chodí v L.A.

Kdo z vás nikdy neviděl Kriminálku Las Vegas je buď lhář, nebo nemá doma televizi. V době vydání prvního dílo této adventury (2003) u nás CSI v televizi neběžela, a tak ztotožnění se s hrou bylo poměrně obtížné. To je však minulost. Dnes každý zná tým lasvegaských vyšetřovatelů pod vedením Gila Grissoma a vy, jako nováček, v tomto supertýmu budete! Vaším úkolem je vyřešení pěti vražd, a to vždy pod dohledem jednoho z vyšetřovatelů. Nesmím zapomenout na šéfa policie Jima Grosse, který patří mezi nejdůležitější postavy ve hře, a patologa z márnice Dr. Robbinse. Podobně jako v seriálu máte k dispozici řadu speciálních přístrojů na analýzu a porovnání důkazů z místa činu – skládáte roztrhané fotografie, testujete a porovnáváte DNA, kulky z balistiky, otisky prstů, vlákna z oblečení, hackujete mobilní telefony a počítače, používáte infra lampu i celou řadu dalších hi-tech serepetiček. Tato čistě laboratorní část je doplněna jednoduchým výslechem svědků a podezřelých. Následně díky hromadě usvědčujících důkazů dojdeme k jasnému a bezchybnému závěru, kdo je vrah. Zní to lákavě či snad zajímavě? Tak čtěte dál na Doupě.cz. (minimální požadavky, screenshoty a závěrečné hodnocení).

zdroj: Doupě.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky

HARDWARE / Jak mě převezla baterie CR 2032 na základní desce

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

PRVNÍ DOJMY / Battalion 1944 (Early Access) - Návrat ke kořenům FPS v moderním kabátku