Vybraný příspěvek

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

Obrázek
Battlefield 2042 vyšel na PC teprve 12.11.2021 a zatímco v profesionálních recenzích celkem boduje, tak od hráčů fanoušků se ozývá rozpačité bučení. Od některých hardcore fandů dokonce zaznívá velmi tvrdá kritika. Však se podívejte na stránku Metacritic , kde od veřejnosti hra dostává pořádně zabrat. Průměrné hodnocení 2.5 / 10 ke dni 17.11.2021 vypadá ve srovnání s průměrem od profesionálních novinářů (76%) jako nepovedený vtip. Pravda je však taková, že Battlefield 2042 má na PC k dokončené a plně optimalizované hře hodně daleko. AngryJoeShow to krásně vystihl v tomto jeho typicky bouřlivém videu a je potřeba mu dát za pravdu.

MEGA / Nejočekávanější PC hry roku 2008 / 2. část

A je tu pokračování s dalšími deseti hrami, které podle PC Gameru budou v tomto roce stát za to

NEJOČEKÁVANĚJŠÍ HRY ROKU 2008 PODLE PC GAMERU

2. ČÁST
------------------------------------------------------------------------------------------

Blood Bowl (ETA: léto) pozn. ETA = přibližné období vydání
Americký fotbal s orky, elfy, skřety a démony. Holá šílenost nebo geniální nápad? To se dozvíme za pár měsíců. Každopádně tahle hra vychází z kultovní stolní hry, která potěší nejen samotné fanoušky.

Brutal Legend (ETA: zima)
Tim Schafer, který stojí za geniálními a bohužel hráčskou veřejností nedoceněnými Psychonauts se vrhnul na další zvláštní projekt. Budete hrát za postavu Eddieho Riggse, který má za úkol shromáždit legii démonů a jiných příšrek a dostat prastarý svět do Doby železné. Zajímavostí je, že hlavní postavu nadabuje a "zahraje" populární americký komik Jack Black (Škola ro(c)ku.

Braid (ETA: léto)
V roce 2006 tahle freeware hra vyhrála cenu 'Innovation in Game Design'. Dnes se připravuje jako komerční titul. Co je na ní tak úchvatné? Tak především netradiční grafické zpracování a samotný koncept hry. Jedná se totiž o puzzle plošinovku, ve které s vaší postavou bojujete proti nepřátelům časem. Respektive máte tu moc zpomalit či dokonce čas vrátit. Takže když se na vás vrhne přesila, není nic jednoduššího než vykouzlit zpomalení času (slow-motion) a mezi nimi volně prokličkovat. Jednoduché a originální.

Brothers in Arms: Hell's Highway (ETA: jaro)
Třetí pokračování Bratrů ve zbrani má nabídnout špičkové grafické zpracování (Unreal engine 3.0), zničitelné prostředí a minimálně stejnou porci zábavy jako jeho předchůdci. Už jsme si zvykli nato, že série BiA těží především z taktických možností, které nám dává systém rozkazů. Velení dvou týmům (útočný a obranný), zaujímání výhodných pozic, krytí a obcházení nepřítele je nedílnou součástí této válečné 3D akce. Hell's Highway bude v těchto šlépějích pokračovat a bude se snažit, aby stopa, kterou zanechá, byla ještě výraznější.

Cartoon Network Universe: Fusionfall (ETA: jaro)
Svět se zbláznil a my s ním. Kreslená MMO se blíží a ti kdo milují Scooby Dooa a jemu podobné postavičky se nemůžou dočkat, až je vyšlou na smrtící mise po celé zemi. Samozřejmě vše v cartoon stylu a s tím pravým humorem.

Castle Wolfenstein (ETA: zima)
Spekulace se potvrdily a id Software má všechno pěkně rozjeté. Respektive výrobce Raven, který stál za krvavým Soldier of Fortune nebo Jedi Knightem. Zároveň s vývojem hry se plánuje hollywoodská podívaná, takže návrat do hradu Wolfenstein má být vskutku velkolepý. Víc informací zatím nemáme.

The Club (ETA: jaro)
Znáte parkour? Nebo třeba "russian climbing"? To se takhle jeden blázen rozhodl skákat ze střehy domů na střechu, běhat po zdech, skákat salta přes zábradlí a další akrobatické triky v městském prostředí a vznikl z toho sport. The Club bude právě kombinací tohoto sportu se smrtícími zbraněmi. Vyberete si jednu z mnoha rozličných postav, hupsnete do městského levelu a začne doslova hon. Proti vám budou stát protivnící s různými schopnostmi a vaším úkolem bude skombinovat jejich zabíjení s plynulým během po levelu. A to je bohužel celé. Příběh je ta tam. V The Club se hraje na rychlou, přesnou smrtící akci.

Conflict: Denied Ops (ETA: jaro)
Akce není nikdy dost. V této válečné 3D FPS se vtělíte do postavy velitele týmu speciálních jednotek zasahujících po celém světě. Vašimi nepřáteli budou především teroristé a jiná kriminální pakáž. Naopak vašimi přáteli bude nespočet moderních a osvědčených zbraní, týmová spolupráce a přesná muška. Připravte se na klon Call of Duty 4, který by ale mohl překvapit.

The Crossing (ETA: zima)
Na tuhle střílečku se osobně těším jako malý Jarda na točenou vanilkovou zmrzlinu. Revoluční spojení multiplayeru a singleplayeru má dát vzniknout novému žánru - crossplayeru. Hráči na síti se zhostí rolí nepřátel v singleplayeru a budou rozhodně větším soupeřem než skriptovaná umělá inteligence v dnešních hrách. Zapomeňte na obtížnosti easy, normal a hard. Zde se hraje na obtížnost human (lidé).

Codename Panzers: Cold War (ETA: jaro)
Studená válka v podání klasické série Codename Panzers má být další realistickou strategií z válečného prostředí.

Druhý díl seriálu o nejočekávanějších hrách pro rok 2008 je u konce. Brzy ale pokračujeme. Ještě nás čekají mraky nových her.

Komentáře

Oblíbené příspěvky

HARDWARE / Jak mě převezla baterie CR 2032 na základní desce

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

PRVNÍ DOJMY / Battalion 1944 (Early Access) - Návrat ke kořenům FPS v moderním kabátku