Vybraný příspěvek

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

Obrázek
Battlefield 2042 vyšel na PC teprve 12.11.2021 a zatímco v profesionálních recenzích celkem boduje, tak od hráčů fanoušků se ozývá rozpačité bučení. Od některých hardcore fandů dokonce zaznívá velmi tvrdá kritika. Však se podívejte na stránku Metacritic , kde od veřejnosti hra dostává pořádně zabrat. Průměrné hodnocení 2.5 / 10 ke dni 17.11.2021 vypadá ve srovnání s průměrem od profesionálních novinářů (76%) jako nepovedený vtip. Pravda je však taková, že Battlefield 2042 má na PC k dokončené a plně optimalizované hře hodně daleko. AngryJoeShow to krásně vystihl v tomto jeho typicky bouřlivém videu a je potřeba mu dát za pravdu.

HERNÍ KOTEL / Crysis a spol. Proč se neprodávají?

V poslední době je trh zahlcen hromadou nových, super titulů. Co je příčinnou jejich prodejního neúspěchu?

(součástí diskuze na téma Crysis=propadák? na Doupě.cz)

Za 1. - Crysis není propadák a vypadá přesně tak, jak jsme si ho všichni představovali (nebo jak nám ho prezentovali před vydáním).
Nároky na hardware jsou obrovské, na druhou stranu, Crysis je první opravdový next-gen na PC, který graficky strčí do kapsy PS3 i s Xboxem 360. 90 % lidí si Crysis na max. detaily neužije a tím přijdou o ten next-gen feeling. Upgrade PC je nutností a bez výkonné DX10 karty to nejde. Většina lidí plánuje upgrade buď na Vánoce, nebo až po. Přijde čas, kdy se Crysis začně lépe prodávat, ale pár měsíců to bude ještě trvat.

Za 2. - Tento rok a především předvánoční období je maximálně přesycené. Vyšlo tolik herních mega-titulů, že by to vystačilo na 3 Vánoce. Lidi nestíhají hrát, paradoxně neví, z čeho si mají vybrat (co hrát jako první), protože mají resty u ostatních titulů (jako třeba já). Na svém PC mám 5 her, ale stíhám hrát jen jednu. A když jí dohraju, přijde zase nová a já ty ostatní odsouvám na později, až se z nich stanou "historické" tituly, což je určitě škoda. Proto si radši ty nové hry nechávám na později (a jak je vidět, nejsem sám).

Za 3. - Cena. Jestli se za rok Crysis bude prodávat stejně jako FarCry za 299 Kč, tak každý pomaže do obchodu a svojí kopii si pořídí, to mi věřte.

Určitě se nedá říci, že herní trh "upadává" - naopak nabídka převyšuje poptávku. Stejně tak je to i ve filmovém průmyslu, který zrovna nezažívá nejšťastnější období (co se návštěvnosti týče). Důležitá je kvalita titulů a ne množství. A když se sejde 5 super her, 10 dobrých her a 20 průměrných her během jednoho či dvou měsíců, tak se nemůžeme divit, že se trh přežere a lidé mezi všemi těmi tituly ztrácí apetit k dalšímu hraní. Vývojáři by měli zpomalit, dát nám prostor k nádechu a ne nás zavalovat hromadou her (sice kvalitních). Věk průměrného hráče je kolem 30-ti let. To zn., že chodí do práce, buduje rodinu, sportuje a hraní her je pouhým relaxem na pár hodin týdně. Jen málo lidí má čas hraním trávit celé odpoledne. Navíc každý se jednou přejí i toho "nejlepšího jídla" a pak je mu špatně. Chtělo by to klystýr v podobě herní přestávky, aspoň na půl roku.

Komentáře

Oblíbené příspěvky

HARDWARE / Jak mě převezla baterie CR 2032 na základní desce

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

PRVNÍ DOJMY / Battalion 1944 (Early Access) - Návrat ke kořenům FPS v moderním kabátku