Vybraný příspěvek

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

Obrázek
Battlefield 2042 vyšel na PC teprve 12.11.2021 a zatímco v profesionálních recenzích celkem boduje, tak od hráčů fanoušků se ozývá rozpačité bučení. Od některých hardcore fandů dokonce zaznívá velmi tvrdá kritika. Však se podívejte na stránku Metacritic , kde od veřejnosti hra dostává pořádně zabrat. Průměrné hodnocení 2.5 / 10 ke dni 17.11.2021 vypadá ve srovnání s průměrem od profesionálních novinářů (76%) jako nepovedený vtip. Pravda je však taková, že Battlefield 2042 má na PC k dokončené a plně optimalizované hře hodně daleko. AngryJoeShow to krásně vystihl v tomto jeho typicky bouřlivém videu a je potřeba mu dát za pravdu.

NOVINKA / Valve slíbilo achievementy svých her

Achievments, známé z Xboxu 360 se mají objevit přes Steam postupně u všech her z Orange Boxu

Pokud nevíte co populární konzolové "achievements" znamenají, nezoufejte, jednoduše vám to vysvětlím. Většina her na Xbox 360 kromě tradiční porce single-playeru či multiplayeru nabízí hráčům ještě jednu výzvu - nepovinné plnění nadstandartních úkolů. Uvedu příklad ze hry Portal, kde se na PC s achievments můžeme také setkat - v Portal je zatím 14 achievments a některé zní takto: Znič všechny kamery ve hře. Skoč 100 metrů. Dohraj hru. Znič střílnu jinou střílnou. Udělej všechno proto, aby si přežil atd. Jde tedy de facto o miniúkoly, které vám prodlouží a zpříjemní celkovou hratelnost. Některé z nich třeba splníte při prvním dohrání hry, jiné díky své obtížnosti budete opakovaně zkoušet až nakonec.

Je potřeba ale zmínit, že bez internetu (a Steamu) jsou achievements nedostupné. Je to logické, vaše achievments se totiž okamžitě po jejich dosažení uploadují na Steam server do vašeho profilu (který se neustále na Steamu vylepšuje) a vaši kamarádi tak mohou vidět, jak dlouho danou hru hrajete a kolik achievments máte již za sebou.

Kromě Portalu se achievments objevují i v Team Fortress 2 a Half-Life 2: Episode Two. Následně chce Valve pomocí tzv. achievments packů obohatit tyto hry o další výzvy, např. pro medika v TF2, nebo pro Half-Life 2 mod Day of Defeat: Source. Díky tomu u her strávíme ještě více času a za to budeme odměněni novými výzvami a úkoly.

zdroj: CVG.com

Komentáře

Oblíbené příspěvky

HARDWARE / Jak mě převezla baterie CR 2032 na základní desce

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

PRVNÍ DOJMY / Battalion 1944 (Early Access) - Návrat ke kořenům FPS v moderním kabátku