Vybraný příspěvek

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

Obrázek
Battlefield 2042 vyšel na PC teprve 12.11.2021 a zatímco v profesionálních recenzích celkem boduje, tak od hráčů fanoušků se ozývá rozpačité bučení. Od některých hardcore fandů dokonce zaznívá velmi tvrdá kritika. Však se podívejte na stránku Metacritic , kde od veřejnosti hra dostává pořádně zabrat. Průměrné hodnocení 2.5 / 10 ke dni 17.11.2021 vypadá ve srovnání s průměrem od profesionálních novinářů (76%) jako nepovedený vtip. Pravda je však taková, že Battlefield 2042 má na PC k dokončené a plně optimalizované hře hodně daleko. AngryJoeShow to krásně vystihl v tomto jeho typicky bouřlivém videu a je potřeba mu dát za pravdu.

UPDATE: STEAM / Star Wars: Jedi Knight Collection - světelným mečem do břicha díru ti udělám



Na sérii Star Wars: Jedi Knight jsem vyrůstal. Všechno to začalo s Dark Forces z roku 1995 a pokračovalo to přes Dark Forces II (1997), Mysteries of the Sith (1998), Jedi Outcast a Jedi Academy (2003). Všechny tyto hry mistrně kombinují FPS akci a pohled třetí osoby při útoku světelným mečem. Nemusím dodávat, že váš avatar kromě střelných zbraní a světelného meče disponuje také schopností využívat svojí Sílu nebo různé dopravní prostředky. Hry z universa Star Wars jsou právě zajímavé tím, že nabízí několik způsobů herního stylu v kombinaci s atraktivním prostředím a silným příběhem. O kvalitách vizuální stránky hry není pochyb. Lucas Arts jsou mistry ve svém oboru. Pokud si chcete zkrátit čekání na rozporuplný Star Wars: The Clone Wars, mazejte na Steam a pořiďte si Jedi Knight Collection za 18,99 Euro. (Ušetříte nějakých 10 Euro oproti nákupu zvlášť.)

UPDATE
Podle reakcí hráčů je tento balíček her v mnoha ohledech nekompatibilní s moderními systémy.

  • 1. Dark Forces - Běží v pohodě na většině systémech, protože využívá integrovaný DosBox.
  • 2. Dark Forces II: Jedi Knight - Problémy s artefakty, černou obrazovkou atd. Navíc během hry neuslyšíte hudbu, protože původní verze vyžadovala přítomnost CD v mechanice a Lucas Arts od té doby nic nezměnili.
  • 3. Jedi Knight: Mysteries of the Sith - Stejný engine jako předchozí hra = stejné problémy.
  • 4. Jedi Knight II: Jedi Outcast - Poměrně nová hra, na většině systémech poběží skvěle.
  • 5. Jedi Academy - Stejně jako Jedi Outcast, prakticky bez problémů.
Dávejte si proto pozor na minimální a doporučenou specifikaci u každé starší hry na Steamu. V opačném případě raději nakupujte klasické tituly na Good Old Games.

Komentáře

Oblíbené příspěvky

HARDWARE / Jak mě převezla baterie CR 2032 na základní desce

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

PRVNÍ DOJMY / Battalion 1944 (Early Access) - Návrat ke kořenům FPS v moderním kabátku