Vybraný příspěvek

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

Obrázek
Battlefield 2042 vyšel na PC teprve 12.11.2021 a zatímco v profesionálních recenzích celkem boduje, tak od hráčů fanoušků se ozývá rozpačité bučení. Od některých hardcore fandů dokonce zaznívá velmi tvrdá kritika. Však se podívejte na stránku Metacritic , kde od veřejnosti hra dostává pořádně zabrat. Průměrné hodnocení 2.5 / 10 ke dni 17.11.2021 vypadá ve srovnání s průměrem od profesionálních novinářů (76%) jako nepovedený vtip. Pravda je však taková, že Battlefield 2042 má na PC k dokončené a plně optimalizované hře hodně daleko. AngryJoeShow to krásně vystihl v tomto jeho typicky bouřlivém videu a je potřeba mu dát za pravdu.

STEAM / Darkest Hour - Red Orchestra na západní frontě



V úterý vyšel dlouho vyvíjený a komunitou velmi očekávaný mód Darkest Hour do válečné, semi-realistické hry Red Orchestra, který přenáší bitevní vřavu na západní frontu. Zúčastníte se vylodění v Normandii, operace Market Garden a také soubojů vedených přímo v srdci Třetí říše. Hrát můžete opět za německou stranu a nově také za americké, britské nebo kanadské jednotky.

Modifikace obsahuje velké množství novinek a vylepšení - přes 20 nových zbraní pro pěchotu (např. Garand, M1 Carbine, Bren, Thomson, pušky Enfield; na boj s tanky americkou Bazooku, britský PIAT, německý Panzerschreck), 11 nových map (např. Juno Beach, Carentan, Brecourt,Foy, tanková Wacht-am-Rhein a další), nová vozidla (např. Jeep, Opel truck), nové tanky (např. King Tiger, Sherman). Mezi novinky také patří seskoky padákem přímo na bojiště a nová herní třída obsluhující radiové spojení pro přivolání dělostřelecké podpory, různá poškození vozidel při zásahu a další.



K příležitosti vydání této modifikace je původní Red Orchestra zlevněna až do pondělí 15. června na krásných 4,99€ (135Kč). Po zakoupení Red Orchestry budete moci bojovat na zasněžené východní frontě, ve vyprahlých pouštích severní Afriky (modifikace Mare Nostrum) a také dobývat svobodu na frontě západní (modifikace Darkest Hour). Více o hře se můžete dozvědět zde na blogu.



Musím tuto hru všem, kterým se líbí FPS střílečky z 2. světové války, jen a jen doporučit. Nikde jinde nezažijete tak intezivní pocity z probíhajících soubojů na bitevním poli. Každý výstřel nepřítele je pro vás smrtelným nebezpečím. Valící se vlny vojáků útočící na zoufale se bránícího nepřítele, podpořené ohlušující dělostřeleckou palbou, svištící tankové projektily nad hlavami nebožáků bežících vstříc jisté smrti... Slovy se to nedá popsat. Za 135 Kč to můžete prožít na vlastní kůži.


Komentáře

Oblíbené příspěvky

HARDWARE / Jak mě převezla baterie CR 2032 na základní desce

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

PRVNÍ DOJMY / Battalion 1944 (Early Access) - Návrat ke kořenům FPS v moderním kabátku