Vybraný příspěvek

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

Obrázek
Battlefield 2042 vyšel na PC teprve 12.11.2021 a zatímco v profesionálních recenzích celkem boduje, tak od hráčů fanoušků se ozývá rozpačité bučení. Od některých hardcore fandů dokonce zaznívá velmi tvrdá kritika. Však se podívejte na stránku Metacritic , kde od veřejnosti hra dostává pořádně zabrat. Průměrné hodnocení 2.5 / 10 ke dni 17.11.2021 vypadá ve srovnání s průměrem od profesionálních novinářů (76%) jako nepovedený vtip. Pravda je však taková, že Battlefield 2042 má na PC k dokončené a plně optimalizované hře hodně daleko. AngryJoeShow to krásně vystihl v tomto jeho typicky bouřlivém videu a je potřeba mu dát za pravdu.

L4D / Detaily blížícího se DLC - Survival Packu

Na Steam fóru se objevilo několik velice detailních informací o dlouhoočekávaném DLC (tzv. Survival Packu) pro parádní co-op akci Left 4 Dead. Velký dík patří uživateli s přezdívkou Moki. Tak co nás 21. dubna čeká a nemine?



Versus mód
  • Otevření kampaní Dead Air a Death Toll. (proč už to sakra nebylo v původní verzi?).
  • Campující Survivals budou mít smůlu, protože některá místa, kde to doposud bylo možné, budou upravena ve prospěch fair-play. S tím souvisí také vytvoření nových spawn-pointů pro Infected.
  • V Death Toll budou lesy kolem města více zahuštěny, aby také zhoustla atmosféra a obtížnost pro Survivors.
Další vylepšení
  • Před vypuštěním DLC se objeví nějaké menší opravy matchmaking systému.
  • SDK, na které dlouho čeká komunita modderů, bude uvolněno zároveň se Survival packem a to před 21. dubnem! (na nové mapy a kampaně od fanoušků se těším úplně nejvíce).
  • Objeví se "matchmaking 2.0", což bude mít dopad především na PC verzi hry a zlepšení fungování jejích serverů.
Achievementy
  • Kvůli "mrkvosaftí" politice dostanou nové achievementy pouze šťastní to majitelé PC verze (takže my ;-). Xboxáci budou mít smolíka, protože "štávazmrkví" (mrkev+německy saft) razí politiku, která nedovoluje vydat jakékoliv DLC s novými achievementy bezplatně. (A jak dobře víme, DLC pro L4D bezplatné bude).
Editor's Choice verze s DLC
  • Aby náhodou nový zákazníci nebyli o DLC ochuzeni (a aby se hra ještě lépe prodávala), bude od 21. dubna k dispozici také krabicovka se všemi aktuálními updaty a čerstvým DLC obsahem.
Survival mód
  • Tento zbrusu nový mód bude hratelný na 16-ti mapách (moc nejásejte), z nichž rovná patnáctka má být pouhým výcucem z existujících kampaní - ty nejlepší části kampaní a finále. Tím jediným zbrusu novým finále má být mapa "Lighthouse".
Jak se hraje nová mapa Lighthouse




Hratelnost Survival módu
  • Má nabídnou rychlou akci ve stylu "připoj se a hrej", bez zbytečného protahování nějakým pobíháním kolem.
  • Dostanete jeden health-pack a sebrat budete moci pouze prášky proti bolesti.
  • Typické happy-endings se zde konat nebudou - zemřete tak jako tak. Důležitý bude pouze čas, který získáte bráněním se nekončících hord zombie. Výsledek se pošle rovnou na celosvětový ranking systém. Všichni členové dostanou stejný počet bodů, takže na nějaké one-man-show zapomeňte. Týmová spolupráce především!
Level design Survival módu
  • Začnete na území bez zombíků, kde bude pro vás připravena hromada zbraní, výbušnin a předmětů (předmětů? myslí tím ty prášky nebo něco nového?).
  • Hordu musíte zalarmovat sami, takže budete mít neomezeně času na vlastní přípravu k boji - zaujmout nejlepší pozice, rozházet výbušné kanystry a určit taktiku.
  • Některé lokace jako např. místnosti kolem výtahu v No Mercy mají být upraveny tak, aby akce byla plynulá, bez větších či menších prodlev.
  • Stejně tak jako ve Versus módu tak i zde dojde k minimalizování campingových míst pro Survivors tak, aby se nestávalo, že se všichni zavřou v jedné skříni (dveřích) a budou odstřelovat chudáčky zombíčky ve stylu "pohoda-klídek-tabáček".
  • Překonání určených časových checkpointů vynese týmu medaile (zombie olympiáda :-D). Čas pro získání medaile bude pro každou mapu jiný, ale má se pohybovat v rozmezí 4, 6 a 8 minut pro získání broznové, respektive stříbrné a zlaté.
Jak se hraje upravená mapa s výtahem v No Mercy kampani




Tak co, už vás svrbí ukazováčky? Mě docela jo, protože L4D jsem už pár týdnů nehrál a chtělo by to trošku oživit. A Survival Pack vypadá jako pořádná porce zábavy. Teď už vím, že 21. duben bude šťastným dnem.

Komentáře

  1. Camp-platz u výtahu v rohu zaseknutej za lehátkem stále zůstal...

    OdpovědětVymazat
  2. SKACE: Všechny zmíněné updaty a opravy se týkají Survival Packu, který má vyjít 21. dubna. Do té doby se žádného odstranění camp-platzu u výtahu nedočkáme. ;-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky

HARDWARE / Jak mě převezla baterie CR 2032 na základní desce

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

PRVNÍ DOJMY / Battalion 1944 (Early Access) - Návrat ke kořenům FPS v moderním kabátku