Vybraný příspěvek

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

Obrázek
Battlefield 2042 vyšel na PC teprve 12.11.2021 a zatímco v profesionálních recenzích celkem boduje, tak od hráčů fanoušků se ozývá rozpačité bučení. Od některých hardcore fandů dokonce zaznívá velmi tvrdá kritika. Však se podívejte na stránku Metacritic , kde od veřejnosti hra dostává pořádně zabrat. Průměrné hodnocení 2.5 / 10 ke dni 17.11.2021 vypadá ve srovnání s průměrem od profesionálních novinářů (76%) jako nepovedený vtip. Pravda je však taková, že Battlefield 2042 má na PC k dokončené a plně optimalizované hře hodně daleko. AngryJoeShow to krásně vystihl v tomto jeho typicky bouřlivém videu a je potřeba mu dát za pravdu.

NOVINKA / UPDATE! Left 4 Dead Survival Pack na jaře

Všichni fanoušci parádní co-op akce L4D zbystřete. Na vědomost se dává, že přídavný obsah s pracovním názvem Survival Pack vyjde na jaře tohoto roku. Balíček bude obsahovat zbrusu nový mód s pracovním názvem Survival a dvě kompletní kampaně pro Versus Mode. Zároveň s tímto balíčkem vyjde moddery dlouho očekávaný Source SDK, takže se můžeme těšit na další, další a další povedené kampaně od fanoušků.



Objevila se ale také zpráva, která by naznačovala, že tento Survival Pack nemusí být nabízen zdarma! A to není zrovna dvakrát potěšující. Na tuto myšlenku mě přivedlo prohlášení, že v létě by Left 4 Dead mělo vyjít v Editor's Choice edici a že by právě tato edice měla obsahovat přístup ke zmíněnému Survival Packu. Nezní to slovo "acces" (přístup) nějak divně? Znamená to snad, že původní "obyčejná" verze bude o tento přídavek ochuzena (čili, budeme si ho muset dokoupit)? Nebo to znamená, že nová re-edice bude tento přídavek obsahovat již v základní instalaci? Toto prohlášení mi přijde trošku matoucí a zavádějící.



Na závěr shrnu pár vět, které řekl Gabe Newell (spoluzakladatel Valve). Ten se o Valve a jeho hrách vyjádřil v tom směru, že od úspěchu Half-Life se Valve vydalo zcela novou cestou vydávání tzv. "zábavních služeb" jako je Counter-Strike: Source, Team Fortress 2 nebo právě nová značka Left 4 Dead. Už se nejedná pouze o izolované jednorázové hry, ale o kompletní zábavní balíčky s neustálým vývojem a plnou podporou jak ze strany výrobce tak i ze široké základny modderů. Díky tomu tyto hry prakticky nestárnou a stávají se "společenským zábavním zážitkem" pro širokou hráčskou veřejnost. Já nemohu než nesouhlasit a podobně jako v této anketě dodávám, že úspěch tohoto novátorského přístupu tkví ve slovíčku ZDARMA. Tak ať to tak zůstane i nadále.

zdroj: Left4Dead411.com

UPDATE: Dobrá zpráva od samotného Gabe Newella, podle jeho slov bude veškeré DLC pro L4D: "free as it's always been." (zdroj: L4Dmods.com)


Komentáře

  1. Když to bude třeba za 10 dolarů, tak v tom nevidím absolutně žádný problém. Proč nezaplatit vývojářům za něco, co mi do hry přidá nový obsah? Pokud to bude nějaká adekvátně stanovená částka, tak je to naprosto v pořádku. Valve by byli hloupí, kdyby to dali úplně zadarmo.

    OdpovědětVymazat
  2. Ono se to spíš pere s tím prohlášením při vydání L4D, že všechny updaty budou po vzoru TF2 zadarmo. Ale zatím to je pouze teorie mého chorého mozku a stejně pevně věřím, že se za nic platit nebude. Valve snad nejsou takový šupáci, aby za ten obsah (kterej už tam podle mě bejt měl při vydání hry viz. pouze 2 Versus mapy) chtěli prašule navíc. Jinak co se týče placení za DLC, záleží na obsahu, jeho kvalitě a poměru cena/výkon, to je jasné.

    OdpovědětVymazat
  3. Nemam naladu Doplacet za něco co už tam ma byt mam L4D za 1999,-kč a neminim davat ani korunu navic jinak mě naserou a prodam to .

    OdpovědětVymazat
  4. Anonym: máš L4D za dva tisíce? Kde nakupuješ proboha? Nemáš náladu doplácet? Tak neplať, nikdo tě do toho nenutí.

    Vodny: Valve řekli, že to možná bude zadarmo, možná placené. Ještě se to neví.

    OdpovědětVymazat
  5. Definitívne vyjadrenie Valve:

    "Survival pack bude zdarma pre tých, ktorí už L4D vlastnia".

    Môže sa to zmeniť, ale je to nepravdepodobné.

    Ale inak nesúhlasím s názorom, že ak to bude lacné, tak by to mohlo byť platené. Lebo by sa jednalo o čisto o marketingový ťah (a z časti sa oň už jedná), a autori proste nedali do hry včetko naraz a teraz aby sme im za to čo už hra mať mala (napríklad všetky kampane hratľné v móde versus), to sa mi zdá dosť nefér....

    OdpovědětVymazat
  6. Anonym: mno tez by me zajimalo kdes to koupil za takovou palku.....ja za to dal 599

    Overwatch: souhlasim, pokud to bude za prijatelnou cenu, tak nevidim problem

    OdpovědětVymazat
  7. Anonym: Já to koupil hned jak to vyšlo, na megahrách, za 999 Kč. Po Vánocích na to dali slevu, takže to bylo za těch 599 Kč. Škoda. Každopádně peněz nelituji ani trochu.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky

HARDWARE / Jak mě převezla baterie CR 2032 na základní desce

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

PRVNÍ DOJMY / Battalion 1944 (Early Access) - Návrat ke kořenům FPS v moderním kabátku