Vybraný příspěvek

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

Obrázek
Battlefield 2042 vyšel na PC teprve 12.11.2021 a zatímco v profesionálních recenzích celkem boduje, tak od hráčů fanoušků se ozývá rozpačité bučení. Od některých hardcore fandů dokonce zaznívá velmi tvrdá kritika. Však se podívejte na stránku Metacritic , kde od veřejnosti hra dostává pořádně zabrat. Průměrné hodnocení 2.5 / 10 ke dni 17.11.2021 vypadá ve srovnání s průměrem od profesionálních novinářů (76%) jako nepovedený vtip. Pravda je však taková, že Battlefield 2042 má na PC k dokončené a plně optimalizované hře hodně daleko. AngryJoeShow to krásně vystihl v tomto jeho typicky bouřlivém videu a je potřeba mu dát za pravdu.

VIDEA / Necrovison a Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena

V poslední době nemám čas sledovat všechny ty upoutávky, trailery, in-game a tak jenom sem tam omrknu, co nového se na nás hrne. Z poslední doby mě zaujaly dvě hry. První z nich je Necrovision, které mi připomíná Painkillera a jemu podobné old-school střílečky. Spousta nemrtvých, prostředí z první světové války, bunkry, zákopy, bahno, špína, tma a vůbec hnus. To vše zabalené do atraktivního kabátku s prvky mystiky. Navíc je video doplněno spoustou záběrů z motion-capturingu, který se jen tak btw. dělal v naší zemičce nedaleko Prahy. Tyhle videa ze zákulisí mám mnohem raději než jen čisté záběry ze hry. Člověk se u nich pobaví a dozví se něco z "natáčení".



Druhé video je z pokračování skvělého Chronicles of Riddick: EFBB. Tuhle hru jsem dohrál jedním dechem a je přesně tím, co od akční hry očekávám. Kombinace stealth prvků a adventury vyváženě doplňuje akční část hry. Charismatický Vin Diesel se vtělil do kůže hlavního hrdiny skutečně působivě a prakticky ho nelze rozeznat od jeho filmového bratříčka. Navíc mám rád Starbreeze Studios u jejichž prvního úspěšného RPG Enclave jsem strávil nejednu chvilku příjemné zábavy. Původní rozšíření s názvem Assault on Dark Athena se změnilo ve zbrusu novou hru, kde budeme moci jednak projít stejný příběh jako v EFBB okořeněný o nějaké změny, ale hlavně plynule navázat na zbrusu nové mise. Kromě toho nás nový Riddick potěší zejména multiplayerovými módy, které v této hře budou mít premiéru. Vylepšené technické zpracování už je jen takovou perličkou na závěr. Takže teď už jen zbývá si počkat na to, až Riddick opět pronese: "Takže teď zpátky do civilizace. Všechna ta zárě a všechno co nenávidím."


Komentáře

Oblíbené příspěvky

HARDWARE / Jak mě převezla baterie CR 2032 na základní desce

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

PRVNÍ DOJMY / Battalion 1944 (Early Access) - Návrat ke kořenům FPS v moderním kabátku