Vybraný příspěvek

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

Obrázek
Battlefield 2042 vyšel na PC teprve 12.11.2021 a zatímco v profesionálních recenzích celkem boduje, tak od hráčů fanoušků se ozývá rozpačité bučení. Od některých hardcore fandů dokonce zaznívá velmi tvrdá kritika. Však se podívejte na stránku Metacritic , kde od veřejnosti hra dostává pořádně zabrat. Průměrné hodnocení 2.5 / 10 ke dni 17.11.2021 vypadá ve srovnání s průměrem od profesionálních novinářů (76%) jako nepovedený vtip. Pravda je však taková, že Battlefield 2042 má na PC k dokončené a plně optimalizované hře hodně daleko. AngryJoeShow to krásně vystihl v tomto jeho typicky bouřlivém videu a je potřeba mu dát za pravdu.

VÝSLEDEK ANKETY / Co očekáváte letos pod stromečkem? (2008)

Vyhodnocení ankety

Co očekáváte letos k Vánocům?

PC 16 %
Notebook 10 %
Konzoly 8 %
PC hru 42 %
Hru na konzoli 2 %
ponožky a spol. 22 %

V této předvánoční anketě hlasovalo 50 lidí. Je vidět, že PC hry mají u nás stále nejvyšší podíl na trhu, co se Ježíška týče. Na druhém místě se ovšem statečně drží ponožky a jim podobné "nesmysly". Třetí místo obsadil samotný PC stroj, který je stále v kurzu. Osobně jsem očekával větší podíl notebooků, protože ty, jak známo neskutečně zlevnily a dají se sehnat pod hranicí 10000 Kč. Jsem rád, že PC patří mezi stálice herního trhu u nás a český boom konzolí je tak posunut o další rok. Zároveň tradičně vyhlašuji anketu novou, kterou najdete v samotném úvodu blogu.

Komentáře

  1. No já myslím že český boom konzolí přijde až s přespříští generací. Až tady bude VŠUDE vysokorychlostní internet opravdu standardem, až se lidi nebudou tolik bát PC a konzol (respektive hrám na nich), až budou mít konzole ještě víc multimediálních a internetových funkcí (aby si je mohly některé domácnosti kupovat primárně kvůli tomu) a až se průměrný plat a životní úroveň pošoupnout zase kousek nahoru. Takže až s nějakým PlayStationem 5 a Xboxem 4, dřív bych si na to nesázel :)

    OdpovědětVymazat
  2. Overwatch: Jasně, je těžký to odhadnout, ale nezapomínejme na Wii, které je cenově i uživatelsky velice přívětivé. Já si počkám, co se za ten roky změní, vylepší a pak se rozhodnu. Ten opravdový next-gen teprve přijde. Je ale otázkou, zda-li konzole jako Playstation 4 nebo Xbox 720 budou ještě konzolemi, nebo spíše multimedálními centry s vlastním operačním systémem na bázi Windows Media Center. Důležité je, aby si s rostoucími funkcemi a službami udrželi příznivou cenu - 6-10 tisíc. Chybu, jakou udělalo Sony s Blu-ray, snad už nikdo opakovat nebude. Ne že by bylo Blu-ray k ničemu, ale přišlo příliš brzy. DVD formát je plně dostačující (za 5 let už ale nemusí).

    OdpovědětVymazat
  3. Jn, za pět let nemusí, ale za pět let tu budou nové konzole. Xbox udělal dobře že vsadil na dvd. Jeho roční náskok byl hřebíčkem do rakve PlayStationu. Další hřebíčky je přetahování absolutně klíčových her na svou stranu (GTA, RE, Final Fantasy).

    Wii je sice pěkné, ale Xbox je už nějakou dobu cenově přívětivější. Pokud někomu stačí Arcade verze (a takoví lidi jsou), tak je to lepší než Wii. Pro hardcore hráče samozřejmě.

    Vždyť konzole jsou mediálními centry už teď, ne? Můžeš si tam stahovat a pouštět filmy, stahovat malé a sem tam i velké hry, browsit po internetu apod. Příznivou cenu si udrží vždy, i kdyby na tom měla společnost prodělávat, což je ostatně běžná praxe (až na Nintendo). Ale myslím, že příští generace bude hlavně o softwaru a službách, než o hardwaru.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky

HARDWARE / Jak mě převezla baterie CR 2032 na základní desce

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

PRVNÍ DOJMY / Battalion 1944 (Early Access) - Návrat ke kořenům FPS v moderním kabátku