Vybraný příspěvek

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

Obrázek
Battlefield 2042 vyšel na PC teprve 12.11.2021 a zatímco v profesionálních recenzích celkem boduje, tak od hráčů fanoušků se ozývá rozpačité bučení. Od některých hardcore fandů dokonce zaznívá velmi tvrdá kritika. Však se podívejte na stránku Metacritic , kde od veřejnosti hra dostává pořádně zabrat. Průměrné hodnocení 2.5 / 10 ke dni 17.11.2021 vypadá ve srovnání s průměrem od profesionálních novinářů (76%) jako nepovedený vtip. Pravda je však taková, že Battlefield 2042 má na PC k dokončené a plně optimalizované hře hodně daleko. AngryJoeShow to krásně vystihl v tomto jeho typicky bouřlivém videu a je potřeba mu dát za pravdu.

ZAJÍMAVOST / Doug Lombardi z Valve přiznal, že název "epizody" byl špatnou volbou pro Half-Life 2

Valve přiznalo, že episodický název pro pokračování Half-Life 2 nebyl doboru volbou. Původně chtěli hráčům nabídnout podobný zážitek, jako když pravidelně sludejete seriál každý víkend, pouze s tím rozdílem, že by epizoda vyšla jednou za 6 měsíců/ 1 rok. To se jim nepodařilo a vývoj epizod zabírá stejně dlouhý čas, jako vývoj průměrné hry.



Doug Lomabrdi
to komentoval slovy: "Není dobré, když lidé musí platit plnou cenu 50$ za něco, co je v hodnotě (délce) 18$." dále dodává: "Spousta lidí vidělo u Half-Life 2, že udělat hru o herní době kolem 20 hodin, se skvělou grafikou a příběhem je strašně finančně a časově náročné. A někteří pak přistoupili k tomuto problému podobně jako my u Episode Two, ale nezměnili cenu ani název."

Jak je vidět, vydávání her na epizody nemusí být vždy dobrý nápad. Valve má ale oproti ostatním výrobcům jednu velkou výhodu - čekání se vždy vyplatilo a hráči si rádi počkají na kvalitní zábavu. Klidně rok či dva. Mně osobně to vůbec nevadí, alespoň mám čas upgradovat své PC ;-)

Komentáře

Oblíbené příspěvky

HARDWARE / Jak mě převezla baterie CR 2032 na základní desce

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

PRVNÍ DOJMY / Battalion 1944 (Early Access) - Návrat ke kořenům FPS v moderním kabátku