Vybraný příspěvek

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

Obrázek
Battlefield 2042 vyšel na PC teprve 12.11.2021 a zatímco v profesionálních recenzích celkem boduje, tak od hráčů fanoušků se ozývá rozpačité bučení. Od některých hardcore fandů dokonce zaznívá velmi tvrdá kritika. Však se podívejte na stránku Metacritic , kde od veřejnosti hra dostává pořádně zabrat. Průměrné hodnocení 2.5 / 10 ke dni 17.11.2021 vypadá ve srovnání s průměrem od profesionálních novinářů (76%) jako nepovedený vtip. Pravda je však taková, že Battlefield 2042 má na PC k dokončené a plně optimalizované hře hodně daleko. AngryJoeShow to krásně vystihl v tomto jeho typicky bouřlivém videu a je potřeba mu dát za pravdu.

NOVINKA / Team Fortress 2 - Heavy update info

Po masivním updatu postavy Pyromana a Medica (Gold Rush) zde máme další, snad ještě větší update, který se tentokrát týká největší a nejsilnější postavy ze hry - Heavyho. Možná proto je tento update tak kolosální. Uf.



Heavy update obsahuje celkem 6 novinek:
  1. Komunitou vytvořenou mapu cp_steel - ta je klasickou variací na Attack/Defense styl hraní, přičemž hráči mají možnost vybrat si z několika cest. Mohou využít rychlosti Scoutů či Soldierů k přímému útoku, nebo odemknout postranní uličky a nepřítele překvapit.


  2. K.G.B + Achievmenty - Zkratka KGB je výrazem pro The Killing Gloves of Boxing, neboli boxerské rukavice. S jejich pomocí můžete v bezprostřední blízkosti svého nepřítele pěkně praštit a poslat ho do věčných lovišť. Jako bonus získáte 5-ti vteřinový crit-boost, který vám zvýší účinnost úderů nebo střelných zbraní. Nevýhodou je celková pomalost a neohrabanost Heavyho při tomto boxerském výkonu. Navíc se můžete těšit z 35-ti nových Achievmentů, jejich obrázky si můžete stáhnout zde.

  3. Mapa Badwater Basin - tato zbrusu nová mapa má základy v populární Gold Rush, ale obsahuje některé odlišné prvky. Tím nejdůležitějším je fakt, že mapa nění rozdělena na 'úseky', ale na checkpointy. To znamená, že útočící tým je neustále nucen tlačit vozík s bombou dopředu a nemůže si dovolit polevit.


  4. Minigun Natascha - jde o nový level 5 minigun, který na rozdíl od původní Sashi používá slabší projektily, které ale dokáží protivníka značně zpomalit. Hodí se především do situací, kdy proti sobě máte rychlé Scouty a Mediky. Respektive, když před vámi utíkají. Vzhledem k tomu, že tato nová zbraň má menší účinnost, je potřeba ke zlikvidování protivníka více času. Proto se hodí především na utíkající nepřátele, které značně zpomalí a vaši přátelé je pak snadno dorazí.


  5. Arena Mode - tento zbrusu nový mód nabízí brutálně rychlé tempo hry, protože upravuje základní pravidla. Vítězství v mapě dosáhnete buďto zabitím všech vašich nepřátel (hraje se na jeden život) nebo obsazením centrálního checkpointu. Proto je tento mód vhodný pro hru 3 proti 3, ale užijete si ho i ve vyšším počtu hráčů. S tím souvisí také 5 map, které tento nový mód podporují. Jsou zde představeny dvě zbrusu nové mapy, Lumberyard a Ravine vytvořné speciálně pro Arena mód. Pak zde máme známé mapy Well, Granary a Badlands, které ale byly trochu upraveny pro nový typ hratelnosti. Pro všechny mapy je typické, že capture point je dostupný po 60 sekundách hry oběma stranám. Mapa Lumberyard je vyvedena v alpském stylu a postrádá cokoliv ze známých pouštních prostředí TF2 map. Navíc není jakkoliv uspořádána, jedna část mapy se nachází na kopci, najdete zde pouze jednu lékárnu nad propastí a není zde voda. Mapa Ravine je opakem Lumberyardu. Je větší, obsahuje řadu kanálů, skrytých míst a klade důraz na 4 kritická místa na mapě, kde se odehrávají souboje.


  6. Meet The Sandwich - tohle je opravdu vychytávka, která konečně dělá z Heavyho opravdového pořízka. Představte si situaci, kdy váš Medik schytá headshot a vy následně utrpíte nepříjemný průstřel ramene. Co teď? Zdraví kleslo o pořádný kus a kámoš s bílým pláštěm nikde. Ukryjete se tedy na bezpečné místo, šáhnete do kapsy a vytáhnete výživný Sandwich, který vám obnoví 120 jednotek života. Tato pochoutka je první odemykatelná vychytávka pro Heavyho. Ovšem nic není bez chybičky. Abyste mohli tuto dobrůdku u sebe nosit, musíte zahodit brokovnici. Dále počítejte s tím, že pozření takového sandwiche vám zabere 4 vteřiny, při který budete maximálně zranitelní. dobrá zpráva na konec je, že Heavy této svačinky unese neomezené množství. Tak hurá do boje!

Je toho opravdu dost, co nový Heavy update nabízí. Více najdete na oficiálních Heavyho stránkách. A jak říká sám Heavy: "Too much stuff! Must click little links!"

Komentáře

Oblíbené příspěvky

HARDWARE / Jak mě převezla baterie CR 2032 na základní desce

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

PRVNÍ DOJMY / Battalion 1944 (Early Access) - Návrat ke kořenům FPS v moderním kabátku