Vybraný příspěvek

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

Obrázek
Battlefield 2042 vyšel na PC teprve 12.11.2021 a zatímco v profesionálních recenzích celkem boduje, tak od hráčů fanoušků se ozývá rozpačité bučení. Od některých hardcore fandů dokonce zaznívá velmi tvrdá kritika. Však se podívejte na stránku Metacritic , kde od veřejnosti hra dostává pořádně zabrat. Průměrné hodnocení 2.5 / 10 ke dni 17.11.2021 vypadá ve srovnání s průměrem od profesionálních novinářů (76%) jako nepovedený vtip. Pravda je však taková, že Battlefield 2042 má na PC k dokončené a plně optimalizované hře hodně daleko. AngryJoeShow to krásně vystihl v tomto jeho typicky bouřlivém videu a je potřeba mu dát za pravdu.

PREVIEW / Need for Speed ProStreet

/info/ Platformy: PC, PS 2, PS3, Xbox 360, Wii, NDS, PSP, mobilní přístroje / Výrobce: Black Box / Vydavatel: Electronic Arts /
Datum vydání: 23. listopadu 2007 / Koupit na za 889 Kč (EN verze) nebo 1249 Kč (CZ verze)

Server IGN.com měl možnost otestovat téměř hotovou verzi kariéry v této závodní hře a já vám přináším jejich dojmy.

V singleplayeru (kariéře) jsou jednotlivé závody rozděleny do Race Days a vašim úkolem bude zvítězit nebo nejlépe dominovat každému seskupení těchto závodů. Každá událost (Grip Race, Drag Race atd.) v Race Day vám přinese body. Jejich počet závisí na umístění, čase a poškození vašeho auta. Tento systém je podobný tomu z World Racing 2 a motivuje hráče daleko více než pouze povinnost zvítězit. Poté co získáte dostetčný počet bodů (a nemusíte otravně splnit všechny úkoly) stanete se vítězem. Pokud váš počet bodů výrazně přesáhne limit, dostanete extra bonus navíc za vaši snahu.

Samozřejmostí je vydělávání peněz, kromě něhož ještě získáváte tzv. Záhadný dárek, který si podobně jako v Most Wanted vyberete z pěti předložených karet. Můžete tak získat peníze navíc, nové auto či lístek do opravny. Tím se dostáváme k poškození vašich miláčků, kterého jsme se v předchozích dílech NFS nedočkali.

Najdete zde tři úrovně poškození. Lehké, střední a velké. Každá úroveň poškození ovlivňuje jinou vlastnost vozu - akceleraci, top speed a ovládání. Co určitě zamrzí je fakt, že vůbec nezáleží, kde dojde k nárazu, protože vliv nehody na vůz je komplexní a pokaždé jízdní vlastnosti vašeho auta ovlivní stejným způsobem. Kromě poničených světlometů a jiných drobných škrábanců můžete vaš auto tzv. "oddělat na totálku", což vás vyřadí ze závodů a donutí navštívit servis.



V ProStree naleznete celkem 55 licencovaných automobilů z nichž např. perlička v podobě upraveného Porsche 911 GT2 model 2008 s 1000 koníky dokáže zrychlit z 0-100 za 2,2 s ! K takovému výkonu je ve hře možné využít známého tuningu, který je pro extrémní úpravu aut nezbytný a to se pak závodí. Po hraní tohoto titulu nedoporučuji zasednout za volant rychlejšího automobilu, protože by vás mohli chytnout křeče do pravé nohy a ještě by jste začali zlobit ;O)

Nakonec, když se vám podaří vybudovat si rozasáhlý vozový park a vyhrajete dostatek závodů, zpřístupní se vám 4 Králové závodů. Tito mistři svého oboru jsou skutečnou výzvou a klíčem k dalšímu postupu hrou. A za pár týdnů si to s nimi budete moci rozdat i vy.

video z NFS ProStreet - úprava automobilů

zdroj: IGN.com

Komentáře

Oblíbené příspěvky

HARDWARE / Jak mě převezla baterie CR 2032 na základní desce

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

PRVNÍ DOJMY / Battalion 1944 (Early Access) - Návrat ke kořenům FPS v moderním kabátku