Vybraný příspěvek

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

Obrázek
Battlefield 2042 vyšel na PC teprve 12.11.2021 a zatímco v profesionálních recenzích celkem boduje, tak od hráčů fanoušků se ozývá rozpačité bučení. Od některých hardcore fandů dokonce zaznívá velmi tvrdá kritika. Však se podívejte na stránku Metacritic , kde od veřejnosti hra dostává pořádně zabrat. Průměrné hodnocení 2.5 / 10 ke dni 17.11.2021 vypadá ve srovnání s průměrem od profesionálních novinářů (76%) jako nepovedený vtip. Pravda je však taková, že Battlefield 2042 má na PC k dokončené a plně optimalizované hře hodně daleko. AngryJoeShow to krásně vystihl v tomto jeho typicky bouřlivém videu a je potřeba mu dát za pravdu.

RECENZE / Mini-recenze: NFS: Most Wanted, Chronicles of Riddick: Escape from Butchers Bay

  • NFS: Most Wanted ---> hodnocení: 8/10
Toto pokračování legendární série se po letech vrací ke svým kořenům, tedy k závodům a také honičkám s policií. Solidní grafické zpracování, snadné ovládání (arkáda) a příjemná hratelnost. Časem se však dostaví pocit stereotypu, protože plnění úkolů a druhy závodů jsou značně repetivní. Co naplat, že honičky s policií mají šťávu, když umělá inteligence je vždy o chlup napřed a nepopulární speed-boost u oponentů, kteří jsou daleko za vámi uměle prodlužuje a zároveň snižuje hratelnost. Díky licenci světoznámých modelů aut je z čeho vybírat a tuning vašich miláčků je opět o něco pohodlnější. Suma sumárům, vždycky jsem se rád k Most Wanted vracel a těšil jsem se na ten nezkrotný pocit z jízdy v autech svých snů. (P.S.: Ke hraní doporučuji gamepad.)
/info/ Rok vydání: 2005 / fanouškovské stránky / Koupit na za 299 Kč

  • Chronicles of Riddick: Escape from Butchers Bay ---> hodnocení: 9/10
Tahle hra je jednou z nejlepších co jsem v poslední době hrál. Proč? Tak především se na vývoji hry podílel sám představitel hlavní role, známý akční hrdina Vin Diesel. Vin Diesel jako producent hry angažoval další známé herce na dabing ostatních postav a bylo to znát. O co ve hře jde? Jde o sci-fi FPS/Stealth akci, která se odehrává ve vesmírném vězení z něhož v roli Riddicka musíte uprchnout. Hra zdařile kombinuje akční prvky s 3D akcí a adventurou. Grafika hry je vynikající a troufám si tvrdit, že je lepší než v Doom3. Spousta efektů, dynamické stíny, detailní textury a modely postav, především obličeje působí velice věrohodně. Na hře se pracovalo 3 roky a je to znát. Především unikátní bojový systém z pohledu vlastních očí je něco zcela nového - pěstní souboje jsou velmi realistické a musíte si dávat pozor na každý soupeřův pohyb. Během hry jako bonus sbíráte krabičky od cigaret, které vám v menu zpřístupní speciální sekci , kde si můžete prohlédnout jak vypadal vývoj této hry, kolik úsilí tvůrci věnovali designu misí, architektuře a atmosféře hry. Nesmím zapomenout zmínit, že Chronicles of Riddick: ESBB je prequelem k filmu Riddick: Kronika temna a vypráví vlastní příběh a dovysvětluje minulost Riddicka, který se poprvé objevil v roce 2000 v kultovním filmu Pitch Black (Černočerná tma). Doporučuji !!!
/info/ Rok vydání: 2004 / Screenshoty / Koupit na za 169 Kč

Komentáře

Oblíbené příspěvky

HARDWARE / Jak mě převezla baterie CR 2032 na základní desce

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

PRVNÍ DOJMY / Battalion 1944 (Early Access) - Návrat ke kořenům FPS v moderním kabátku