Vybraný příspěvek

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

Obrázek
Battlefield 2042 vyšel na PC teprve 12.11.2021 a zatímco v profesionálních recenzích celkem boduje, tak od hráčů fanoušků se ozývá rozpačité bučení. Od některých hardcore fandů dokonce zaznívá velmi tvrdá kritika. Však se podívejte na stránku Metacritic , kde od veřejnosti hra dostává pořádně zabrat. Průměrné hodnocení 2.5 / 10 ke dni 17.11.2021 vypadá ve srovnání s průměrem od profesionálních novinářů (76%) jako nepovedený vtip. Pravda je však taková, že Battlefield 2042 má na PC k dokončené a plně optimalizované hře hodně daleko. AngryJoeShow to krásně vystihl v tomto jeho typicky bouřlivém videu a je potřeba mu dát za pravdu.

MEGA / Top 10 inovativních her za rok 2007

Seznam deseti her, které v roce 2007 otřásly herním publikem

Původní článek vyšel na serveru Nex-gen.biz a je pouhým názorem jednoho z redaktorů. Pokud s něčím nesouhlasíte, nebo máte vlastní nápady na nejinovativnější hru roku 2007, napište je do komentářů a já z nich poté sestavím hráčský žebříček.
Jde o mix žánrů a platforem, takže i konzolové tituly se v tomto žebříčku objeví.
Hry byly do žebříčku vybírány podle těchto kritérií: herní design, nápad a inovace, přínos pro herní průmysl do budoucnosti.

Začínáme od posledního místa.

10. - flOw - PS3
Logická arkáda s originální grafikou, podobná svým herním stylem Geometry Wars.

9. - Warhawk - PS3
Další exkluzivní titul pro PS3. Zajímavé na tomto akčním titulu je fakt, že absolutně ignoruje single-player a věnuje se "pouze" online hře. Díky tomu ale patří mezi nejpopulárnější akční tituly na PS3. Můžeme ho např. srovnávat se sérií Battlefield.

8. - Assassin's Creed - PC/Xbox 360/PS3
Horká novinka z posledních týdnů si možná svou geniální hratelností, mírou volnosti a příjemným grafickým zpracováním zaslouží lepší umístění, ale v tomto žebříčku skončila pouze na osmé příčce.

7. - Call of Duty 4: Modern Warfare - PC/Xbox 360/PS3
Kdo nehrál neuvěří, dalo by se říci o posledním dílu válečné 3D akce série Call of Duty. Avšak narozdíl od konkurenčního Medal of Honor se CoD 4 odhodlal ke změně prostředí a situoval svůj příběh do současnosti. Parádní mise, propracovaná grafika, moderní efekty a skálopevná hratelnost zdobí tento titul. Právem všude po světě sklidil ovace a to dokonce i napříč všemi platformami. Tleskám.

6. - Metroid Prime 3: Corruption - Wii
Vynikající série japonského spektáklu se dostala do třetí fáze a je lepší než kdykoliv předtím. Hratelnost na úrovni nirvány, dramatický příběh a mix všemožných žánrů činí z této akce jednoznačnou perlu herního světa. Připočtěte si k tomu rafinované ovládání pomocí Wiimote a máte jasný obrázek dokonalé hry. Pihňalové zkritizují (nebo spíše neocení) grafické zpracování, které je východního nádechu a nepatří zrovna mezi next-gen, ale o to zde nejde. Hratelnost vítězí nad grafikou s hvězdnou grácií.

5. - EvE Online: Trinity - PC
Stejně tak jako žánr fantasy má své MMORPG v podobě World of Warcraft, tak i žánr sci-fi se může pyšnit unikátním projektem v podobě vesmírného MMO simulátoru. V nejnovějším patchi tvůrci oprášili zastaralý engine a vytvořili nové světy a prostředí. Díky tomu má hra znovu a znovu co nabídnout. Za pár let, díky neustálé práci vývojářů bude možné vysledovat celou historii tohohoto universa a zažívat nová a nová dobrodružství.

4. - Line Rider - PC
Toto je ukázka toho, že ne všechny hry musí obsahovat geniální příběh, pokrokovou grafiku, fyziku a bůhví co ještě k dnešnímu next-gen patří. Zábava na prvním místě. Prostě nakreslíte čáru a pustíte paňácu sáňkovat a sledujete co se stane. Blbost říkáte? Možná. Víte co, zkuste si to sami: http://www.linerider.com/play-line-rider-online

3. - Mass Effect - Xbox 360
Na bronzové příčce se umístila exkluzivní akce pro Xbox 360. Co nabízí? Rozsáhlý sci-fi svět, propracované řešení dialogů formou odlišného výběru tönu hlasu a nálady, špičkovou grafiku a nenapodobitelnou atmosféru a příběh. Co chete víc? No jo, PC verzi...

2. - Puzzle Quest - PC, Xbox live arcade, Wii, NDS, PSP
Teď si asi říkáte, co to ksakru je - další tetris, pong, nebo nějaký klon Bejeweled? Asi vás překvapím, když řeknu, že jde o mix puzzle a RPG. Ha! Jak to může fungovat? Sbíráte různé kamínky a kombinujete jejich barvy , čímž se vám vylepšují různé vlastnosti jako v klasickém RPG. Stejným způsobem bojujete s nepřáteli a postupujete příběhem.
Homepage: http://www.infinite-interactive.com/puzzlequest/

1. - Portal - PC/Xbox 360/PS3
A vítězem se stává logická akční hříčka od Valve. Možná trochu nečekané vzhledem k takové konkurenci, ale co se originality týče, nemá konkurenci. Procházení rozsáhlým komplexem laboratoří má navíc atmosféru i příběh. Řešení zdánlivě nemožných situací je díky unikátní portálové zbrani nejen zábavné, ale také uspokojující. Díky hrátkám s fyzikou, přesouvání beden, likvidací střílen, otevíráním portálů, motivaci díky systému achievments či hlasu GLaDOSU, umělé inteligenci, která má s vámi nekalé úmysli je Portal nejoriginálnějším herním počinem roku 2007. A pro ty, kterým by snad závěrečný dort byl málo existuje řada přídavných map od náruživých fanoušků třeba zde: http://www.portalmaps.net/

A jsme u konce. Tento seznam by se určitě dal upravit, předělat a rozšířit podle chutí každého z nás. Ne všichni máme doma PC, Xbox 360, PS3, Wii a další herní mašiny, takže nemůžeme posoudit inovativnost všech těchto titulů. Jedno ale mají společné - herní veřejnost je přijala s otevřenou náručí a těší se obrovské popularitě. Už se nemůžu dočkat, co nám přinese rok 2008.

zdroj: Nex-gen.biz


Komentáře

Oblíbené příspěvky

HARDWARE / Jak mě převezla baterie CR 2032 na základní desce

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

PRVNÍ DOJMY / Battalion 1944 (Early Access) - Návrat ke kořenům FPS v moderním kabátku