Vybraný příspěvek

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

Obrázek
Battlefield 2042 vyšel na PC teprve 12.11.2021 a zatímco v profesionálních recenzích celkem boduje, tak od hráčů fanoušků se ozývá rozpačité bučení. Od některých hardcore fandů dokonce zaznívá velmi tvrdá kritika. Však se podívejte na stránku Metacritic , kde od veřejnosti hra dostává pořádně zabrat. Průměrné hodnocení 2.5 / 10 ke dni 17.11.2021 vypadá ve srovnání s průměrem od profesionálních novinářů (76%) jako nepovedený vtip. Pravda je však taková, že Battlefield 2042 má na PC k dokončené a plně optimalizované hře hodně daleko. AngryJoeShow to krásně vystihl v tomto jeho typicky bouřlivém videu a je potřeba mu dát za pravdu.

Nový Medal of Honor - s opravdovým Cowboyem v Afghanistánu

Nedávno oznámený Medal of Honor - "Modern Warfare" (Afghanistan?) je znovuzrozením této populární série, která v posledních letech ztratila krok se sérií Call of Duty. Ačkoliv Airborne zase tak špatný nebyl. Nicméně nový Medal se odprostí od tématicky vyčpělého klišé 2. světové a vydá se po vzoru svého úspěšnějšího soka do atraktivního prostředí moderní války. Zatím se nic moc o hře neví a tak nebudeme ztrácet čas spekulacemi o kvalitě grafického kabátku a vrhneme se rovnou k věci.



Nejzáhadnější informací tohoto oznámení se totiž stal samotný boxart PS3 verze nového Medalu, kde se objevuje vousy porostlý týpek, který vypadá jako kdyby si odskočil z béčkového akčňáku Uwe Bolla. Nicméně v těchto dnech se začali vynořovat informace, že tento ZZtopácký voják je možná skutečně žijící postavou. V roce 2002 se v časopise LIFE objevila trojice fotografií zvěčňující amerického elitního vojáka sloužícího v Afghánistánu s přezdívkou Cowboy při jeho rutinní práci. Posilování, dohled a průzkum terénu.






Ten je až nápadně podobný tomu z boxartu. Stejné vousy, sluneční brýle, kšiltovka otočená dozadu, šátek kolem krku, hodinky a prakticky totožný nos z profilu. Je dost možné, že si příběh tohoto Cowboye prožijeme na vlastní kůži právě v chystané hře. A jelikož se EA dušuje, že nový Medal by měl být jednou z nejrealističtějších akcí tohoto typu, pak nemusím být daleko od pravdy. Reálné postavy, reálné prostředí, reálný konflikt a máme z toho jasný hit příštího roku. Lidé totiž na pravdivost příběhu slyší jako na boží zvolání. Musíte sami uznat, že Modern Warfare 2 byl sice velice pěkně zpracovaný (tak jako jeho předchůdce), ale chyběl mu pořádný příběh a alespoň špetka autenticity.

Volám proto - EA, nyní je míč na vašem hřišti a věřím, že přinesete do žánru válečných 3D akcí nový prvek - příběhy opravdových válečných hrdinů v reálném prostředí a s důrazem na kvalitní příběh. Je to tak těžké?

zdroj: Life.com, Kotaku.com

Komentáře

  1. Ty fotky vypadaj jako solidni montaze :))

    OdpovědětVymazat
  2. Mně to taky nejdřív přišlo vtipný, říkal jsem si, že to je nějaký marketingový trik, což je v každém případě. Ale že by až takhle promyšlený? Uvidíme, necháme se překvapit. Každopádně tahle "hra" na kočku a myš se mi začíná líbit.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky

HARDWARE / Jak mě převezla baterie CR 2032 na základní desce

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

PRVNÍ DOJMY / Battalion 1944 (Early Access) - Návrat ke kořenům FPS v moderním kabátku