Vybraný příspěvek

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

Obrázek
Battlefield 2042 vyšel na PC teprve 12.11.2021 a zatímco v profesionálních recenzích celkem boduje, tak od hráčů fanoušků se ozývá rozpačité bučení. Od některých hardcore fandů dokonce zaznívá velmi tvrdá kritika. Však se podívejte na stránku Metacritic , kde od veřejnosti hra dostává pořádně zabrat. Průměrné hodnocení 2.5 / 10 ke dni 17.11.2021 vypadá ve srovnání s průměrem od profesionálních novinářů (76%) jako nepovedený vtip. Pravda je však taková, že Battlefield 2042 má na PC k dokončené a plně optimalizované hře hodně daleko. AngryJoeShow to krásně vystihl v tomto jeho typicky bouřlivém videu a je potřeba mu dát za pravdu.

UPDATE 2: KAUZA / Demo Left 4 Dead 2 opět odloženo - na vině je Xboxová verze hry

Zkusme si položit otázku, co vězí za neustálým odkladem demoverze L4D2?

Pokud se na to podíváme z pohledu klasické demoverze, která vychází jako běžně stažitelný .exe soubor, pak je nám jasné, že klasické demo vyjde až je hotové a pak už se s ním nedá nic dělat. U Steam verze může nastat hned několik problémů, které jeho odklad protáhnou:



  1. Příliš lidí na Steamu - Valve vidí, že by mohl celý Steam spadnout, proto hru nevydá a snaží se stabilitu serverů zajistit.

  2. Chyby ve hře - to je dost nepravděpodobné, ačkoliv může být.

  3. Nekompatibilita s Windows 7 - to je dost možné, protože v posledních hodinách vyšel Steam klient update, který vylepšoval podporu pro Windows 7.

  4. Pre-loading - někteří si hru předkoupili na poslední chvíli a v době vydání dema teprve preloadují = velká zátěž na servery viz. první bod.
Na jednu stranu jsem na Valve už nahněvaný, na stranu druhou jim jejich situaci vůbec nezávidím. Pokud by totiž demo vyšlo v podobě, že by obsahovalo chyby, nebo by nebylo komaptibilní s Windows 7, pak by mělo Valve úplně stejný problém s fanoušky jako teď. Je ovšem otázka, co za tím vězí doopravdy.
Co si myslíte vy?

UPDATE (28.10., 22:35)
Z rozhovoru s pracovníkem Valve, Mike Blaszczakem vyplývá, že demo L4D2 je odloženo kvůli chybám, které se objevily po vypuštění dema na Xbox 360! Takže Valve dělá všechno proto, aby si PC hráči užili demo bez chyb! A pozor! Demo pro širokou veřejnost se tím pádem posouvá na 4. listopadu 2009!

UPDATE 2 (28.10., 23:18)
Demo odloženo na zítra (29.10.) na 15:00!


UPDATE 3
Demo vyšlo 29.10. v 1:15. Pro veřejnost to bude 4. listopadu.

Komentáře

  1. 1. to měli už vidět dávno-vědí kolik lidí si předkoupilo L4D2 (mají psychologa pro vývoj her a asi nemají poradce pro odhad prodejů L4D2?), pro hru dělají obrovskou reklamu a pak se na poslední chvíli budou snažit udělat něco pro stabilitu serverů, protože nečekali tolik lidí. To si asi dělají srandu. (Něco podobného tu bylo u America´s Army 3)

    2.chyby v demu-ukazují, jak moc se tlačí na pilu aby se zase vydělalo co nejvíc peněz -"nestíháme, hra má chyby, ale na sliby o dřívějším vydání dema jsme nachytali spousta lidí. Dělají na tom i lidi od Team Fortress 2 (podpora pro jejich hru stojí - tipoval jsem to už v komentářích v červnu http://pc-hry.blogspot.com/2009/06/kauza-left-4-dead-2-aneb-hraci-versus.html#comments) Stále neopravené chyby má už první díl a teď se nestíhá ani druhý, takže s podporou prvního dílu to asi nebude tak žhavý. Hlavně, že se tak brzo objevil díl druhý.

    3. datum vydání Windows 7 bylo známo dlouhou dobu dopředu a stejně tak byla k dispozici RC verze Windows 7, která je velmi podobná verzi jdoucí do prodeje. A kopatibilita Steamu (L4D2)se musí provádět zrovna v době vydání dema-nesmysl.

    4. velká (neočekáváná=výsměch) zátěž na servery- a co si mysleli? Musí mít kapacity pokud chtějí provozovat celosvětovou distribuční síť.

    Moje trocha kritiky,ale jinak mám STEAM (Valve) moc rád.

    OdpovědětVymazat
  2. Podle mě Steam zatím takový nápor nikdy nezažil. Pokud si hru předobjednalo již před několika týdny o 300% více lidí, pak se není čemu divit. Ale jestli říkají, že je to těma chybama v samotném demu, pak je to o testování dema a to už je na pováženou.

    Na druhou stranu, demoverze klasického typu se v drtivé většině případů neoznamují dopředu, nebo se oznamují na přibližné datum. Tady bylo demo oznámeno na den a hodinu dopředu, šířené je přes digitální distribuční systém a podle mě to zdaleka není jen o tom, že Gabe u sebe zmáčkne tlačítko "L4D2 demo release" a je to. Nikdo pořádně neví jak to funguje, takže nebudu až tak veliký kritik.

    OdpovědětVymazat
  3. Můžeš dělat další update, zas to posunuli.

    OdpovědětVymazat
  4. Jen dodám, že to "zítra v 15:00" bylo v PST čase, tedy pro nás to znamená 29.10. v 01:00 :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Podle mě je až zbytečně fanatický tohle kdovíjak řešit. Je to demo. Co vyjde o 2 dny pozdějc. No bóóóóže :)

    OdpovědětVymazat
  6. moolker: Souhlas. Bohužel to moc lidí takto nechápe a bere to demo příliš vážně.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky

HARDWARE / Jak mě převezla baterie CR 2032 na základní desce

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

PRVNÍ DOJMY / Battalion 1944 (Early Access) - Návrat ke kořenům FPS v moderním kabátku