Vybraný příspěvek

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

Obrázek
Battlefield 2042 vyšel na PC teprve 12.11.2021 a zatímco v profesionálních recenzích celkem boduje, tak od hráčů fanoušků se ozývá rozpačité bučení. Od některých hardcore fandů dokonce zaznívá velmi tvrdá kritika. Však se podívejte na stránku Metacritic , kde od veřejnosti hra dostává pořádně zabrat. Průměrné hodnocení 2.5 / 10 ke dni 17.11.2021 vypadá ve srovnání s průměrem od profesionálních novinářů (76%) jako nepovedený vtip. Pravda je však taková, že Battlefield 2042 má na PC k dokončené a plně optimalizované hře hodně daleko. AngryJoeShow to krásně vystihl v tomto jeho typicky bouřlivém videu a je potřeba mu dát za pravdu.

DOJMY / Necrovision - takový chudší Painkiller

Lidé z The Farm 51 kutí novou hororovou 3D akci z prostředí první světové války, která jako by z oka vypadla parádní old school FPS Painkiller. Ovšem první pohled klame a po chvilkovém zahrání nedávno vydaného anglického dema mám jasno. Necrovision není zdaleka tak zábavnou hrou jako byl právě jeho starší bratříček, na kterém shodou okolností spolupracovali právě lidé z The Farm 51.


Nevím jaký engine Necrovsion pohání, ale od menu až po samotnou hru mi silně připomínal Painkiller. Ovšem na rozdíl od tohoto skvostu, se Necrovision značně trhalo. Ano, hrál jsem na plné detaily (kromě low realtime shadows), ale celé to na mě působilo tak nějak nedodělaně. a zbytečně náročné na HW. Neostré textury, přemíra bloom a blur efektů, podivně aplikovaný Havok engine (fyzika) až bych si troufl říci, že se jedná o budgetovku jako víno. Souboje s oživlými mrtvolami vojáků se nesou v nesutále stejném duchu a zajímavostí je pouze možnost nepřátele od sebe odkopnout a tím získat prostor. Můžete využít také jakási kouzla, ale to už je u podobných 3D akcí evergreen.



Možnost využít dvě zbraně najednou v kombinaci pušky a mečíku či dvou střelných zbraní neurazí. Když se ale podívám zpátky na Painkiller, nemohu se ubránit dojmu, že na Stakegun (kolíkovač) to prostě nemá. Prostředí vojenských zákopů je pěkné, ale jak jsem zmínil v úvodu, chybí ostré textury a větší smysl pro detail. Samozřejmě se dočkáte také bossů, v případě dema jakéhosi ducha, který neustále oživuje mrtvé a velkého golema s kladivem. Zabít ho vyžaduje použít předem danou strategii, podobně jako v "Pejnkilerovi". Ovšem pocit, že to už zde jednou bylo, převažuje. Necrovision je typickou oldschoolovkou, která si neklade kdovíjak vysoké ambice a podle demoverze bych ji hodnotil jako průměrnou střílečku.

Komentáře

Oblíbené příspěvky

HARDWARE / Jak mě převezla baterie CR 2032 na základní desce

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

PRVNÍ DOJMY / Battalion 1944 (Early Access) - Návrat ke kořenům FPS v moderním kabátku