Vybraný příspěvek

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

Obrázek
Battlefield 2042 vyšel na PC teprve 12.11.2021 a zatímco v profesionálních recenzích celkem boduje, tak od hráčů fanoušků se ozývá rozpačité bučení. Od některých hardcore fandů dokonce zaznívá velmi tvrdá kritika. Však se podívejte na stránku Metacritic , kde od veřejnosti hra dostává pořádně zabrat. Průměrné hodnocení 2.5 / 10 ke dni 17.11.2021 vypadá ve srovnání s průměrem od profesionálních novinářů (76%) jako nepovedený vtip. Pravda je však taková, že Battlefield 2042 má na PC k dokončené a plně optimalizované hře hodně daleko. AngryJoeShow to krásně vystihl v tomto jeho typicky bouřlivém videu a je potřeba mu dát za pravdu.

DOJMY / Half-Life 2: The Orange Box

/info/ Platformy: PC, Xbox 360, PS3 / Výrobce: Valve Software / Distributor: EA Games / Homepage: http://orange.half-life2.com/ /
Koupit na za 989 Kč (polský distributor) nebo za 1249 Kč (český distributor)

Dnes, 18. října 2007 jsem zašel na poštu, abych si vyzvedl jeden z pokladů celé historie PC her. Valve, výrobce kultovního Half-Life, Half-Life 2 a Episode One učinil průlomový krok formou neotřelého balíku her v čele s očekávanou Episode Two. Co vás tedy v "Oranžovém Boxíku" čeká a nemine?
Především singleplayerová nirvána v podobě Episode Two - naposledy si pamatujeme útěk ze City 17, kdy pád Citadely měl za následek ztrátu velení nepřátelských Combine nad svými jednotkami. Gordon Freeman spolu s krásnou Alyx nyní musí projít Bílým lesem a dostat se do rebelského stanoviště a předat jim zprávu o vývoji situace.

Druhá hra - Team Fortress 2 je byla kompletně přepracována. Team Fortress Classic z roku 1999 byla čistě vojenskou multiplayerovou simulací s reálnými zbraněmi a tak se původně plánovala i dvojka.

původní koncept hry Team Fortress 2 z roku 2001


Nyní, po 6-ti letech usilovné práce je v TF2 použita cel-shadová grafika, nové módy, exotické zbraně, několik tříd postav a systém odměn (hodnocení výkonu).


Team Fortress 2 dnes, 2007


Třetí hrou je logická hříčka - Portal. Ta spojuje hádanky, akci z vlastního pohledu a prvky adventur v jeden neskutečně originální a zábavný celek. Řešíte řadu zapeklitých situací - jak se dostat z jednoho místa na druhé aniž by vás zabil nepřítel, přemisťujete předměty k překonání překážek a vytváříte teleporty atd.


Portal

A nakonec třešnička na dortu. Kdo by si chtěl oživit vzpomínky z posledních putování Gordona Freemana (nebo kdo snad nehrál předchozí dvě dobrodružství - existuje vůbec někdo?), bude mít možnost. Součástí této kompilace je totiž i Half-Life 2 a Episode One. Suma sumárům to máme 5 devítkových her v jednom balení ! Ke spuštění je nutná registrace na Steamu a download této aplikace. Zde ještě přikládám pár obrázků mého miláška, Half-Life 2: The Orange Box.




Pro všechny, kteří mají horší orientaci v příběhu celé série Half-Life existuje pozoruhodná stránka, kterou vytvořil nadšenec Chan "Ventro" Karunamuni. Tento člověk načrtl časovou přímku vývoje událostí v Black Mesa a City 17 a stále přidává nové informace. Originální stránka je v angličtině - http://members.shaw.ca/halflifestory/index.htm . Zde si můžete stáhnout anglickou verzi i pro váš iPod. Ovšem existuje také překlad do češtiny díky Teamu 314 na adrese - http://half-life.cleverweb.cz/ ! DOPORUČUJI PROČÍST ! Řada informací je zde sice "pouhou" spekulací (kdo je Gordon Freeman a jaké je poslání G-Mana atd.) ale Garry McTaggart, člověk přímo z Valve tuto stránku okomentoval slovy: "Velice přesné a trefné popsání příběhu ságy Half-Life." Už se nemůžu dočkat až se do toho pustím !

Minimální konfigurace: OS Windows 2000/XP/Vista , Procesor: 1,7 GHz , 512 MB RAM, 20GB HDD, 128 MB grafická karta, DVD-ROM 8x rychlostní, Internet: Hi-speed

Recenze - GameSpot - 9.5/10 , IGN.com - 9.5/10
Celosvětové hodnocení kritiků podle Metacritic.com - / 100

Komentáře

Oblíbené příspěvky

HARDWARE / Jak mě převezla baterie CR 2032 na základní desce

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

PRVNÍ DOJMY / Battalion 1944 (Early Access) - Návrat ke kořenům FPS v moderním kabátku