Vybraný příspěvek

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

Obrázek
Battlefield 2042 vyšel na PC teprve 12.11.2021 a zatímco v profesionálních recenzích celkem boduje, tak od hráčů fanoušků se ozývá rozpačité bučení. Od některých hardcore fandů dokonce zaznívá velmi tvrdá kritika. Však se podívejte na stránku Metacritic , kde od veřejnosti hra dostává pořádně zabrat. Průměrné hodnocení 2.5 / 10 ke dni 17.11.2021 vypadá ve srovnání s průměrem od profesionálních novinářů (76%) jako nepovedený vtip. Pravda je však taková, že Battlefield 2042 má na PC k dokončené a plně optimalizované hře hodně daleko. AngryJoeShow to krásně vystihl v tomto jeho typicky bouřlivém videu a je potřeba mu dát za pravdu.

UPDATE: KAUZA / Left 4 Dead 2 demo nebylo odloženo, na vině je lidský faktor

Fanoušci pokračování L4D nedočkavě sledovali každou minutu před plánovaným vydáním demoverze L4D 2, která měla být od večera 27.10. k dispozici všem předplatitelům. Jenže co se nestalo. Vydání dema bylo posunuto. Fanoušci zuřili, prskali, nadávali na Valve a jeho vedení, prostě nešetřili urážkami. Demo bylo odsunuto na 28.10. 7:00 našeho času.



V pozdější hodinách se ovšem objevuje překvapivá informace. Nejedná se o posun, ale o původní plánované vydání. Jak je to možné? Podle několik dní starých údajů online obchodu Gamestop totiž předkupující měli získat přístup 27.10. v 11PM PST, což je našeho času 28.10. 7 hodin ráno. Chyba se tak stala při zadávání informace o termínu vydání některým z pracovníků na Steamu. Tolik povyku pro nic. Fanoušek, který nevydrží pár hodin navíc počkat, není fanoušek, ale fanatik.

UPDATE! (28.10.09, 10:48)
Další změna, demo se posouvá na dnešní 21 hodinu večerní. Škoda, mohli jsme pařit pěkně přes sváteční den.

Komentáře

  1. V 7:00 našeho času? Ne náhodou až v 9 večer?

    OdpovědětVymazat
  2. Jo jo, teď jsem to tam doplnil. Bohužel v době psaní článku (0:30) to bylo jinak a trošku jsem si přispal, tak to updatuju až teď. ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. "Tolik povyku pro nic"- to mas za to, HAHA! clovek si zaplati pre nieco, nie preto aby si zrusil program a cakal ako blbec, a na druhy den vstal znova ako blbec a dnes vecer nech si to strcia do riti...!

    OdpovědětVymazat
  4. Jo jo. Se slušností nejdřív pojdeš. Bohužel, čekal jsem že to vyjde dnes v 7 ráno a nic. Nedá se nic dělat. Spíš mě vadí ten další preloading, který trvá stejně dlouho jako ten první.

    OdpovědětVymazat
  5. Nepovažuju se za fanatika a ani jsem si L4D2 nepředobjednal, ale přístup Valve s vydáním dema mi přijde lehce pokrytecký. To se hergot nedá u takhle neskutečně vyhypované hry, do který je narvaný ohromný množství peněz (reklama, vývoj...) vydat vše tak jak má. To jsou najednou problémy třeba s přetíženýma serverama, jak říká Vodny- další stahování dat, "nečekaná" komplikace při spouštění apod. Celý svět na to čeká a ono se vydání prostě odsune. Něco se prostě nepovedlo, a co? Tak si počkají.Vždyť jsme jim dali jenom slib, že se k demu dostanou dříve než ostatní a kdy to bude, už je jen na nás. Navenek se firma prezentuje jako největší kamarád všech hráčů pod sluncem.
    (V případě Valve musím uznat, že oproti konkurenci je přístup k hráčům opravdu lidštější a férovější)
    To, ale nic nemění na tom, že u takhle velkých a očekávaných akcí si nesmějí dovolovat takové rošády.

    OdpovědětVymazat
  6. Já z toho taky radost nemám. Doufám, že podají alespoň nějaké vysvětlení. Kdyby řekli dopředu, hele, bude to zátěž na servery, tak uděláme pre-load ve dvou fázích, tak to beru. Je mi jasné, že za tím stojí pravděpodobně technické problémy či strach o kolaps serverů, protože Valve má k dispozici nástroje, kterými se měří mnoho údajů o přístupech na Steam, takže by to šlo ještě pochopit. Ale musejí uznat svojí chybu, dát to vědět oficiální cestou a pak vše bude ok. Horší by bylo, kdyby demo vydali včas, ale celý systém by se zhroutil. Ono je sice pěkné napsat datum a trvat na jeho dodržení, jenže spousta věcí v internetovém světě se může posrat "za minutu dvanáct" a pak je průšvih na světě. Jak říkám, čekám od Valve vysvětlení, tím si mě mohou ještě ukonejšit.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky

HARDWARE / Jak mě převezla baterie CR 2032 na základní desce

Rozbitý BATTLEFIELD 2042 - pořádný Angry Rant a zasloužená kritika PC verze

PRVNÍ DOJMY / Battalion 1944 (Early Access) - Návrat ke kořenům FPS v moderním kabátku